15 Temmuz'da ve Kato'da teröristleri durduran komutan şehit
Detay Haber

Birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile beraberindeki askeri personel AS 532 Cougar tipi helikopter ile Irak sınırındaki Uludere'ye bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi.

15 TEMMUZ'DA DARBECİLERE DİRENDİ

Düşen helikopterde şehit olan 13 asker arasında, en yüksek rütbeli kişi olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın, 15 Temmuz gecesi Kayseri'de darbecileri püskürttüğü ortaya çıktı.

"BİR TEK ER DAHİ DIŞARI ÇIKMAYACAK" EMRİ

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı günlerde 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral olan Aydoğan Aydın, tugayının darbeye kalkışanlarla hareket etmemesi için "Tek bir er dahi dışarı çıkmayacak" emri verdiği belirlenmişti.

KATO'DA PKK'YI BERTARAF ETTİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın, daha önce Kato Dağ'ındaki operasyonda yer alan birliğin başındaydı.

Askerin gönlünde taht kuran şehit general: Aydoğan Aydın haberi

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Aydın, en son 28 Mayıs'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik 40 gündür operasyonun devam ettiği bölgeye yaptığı ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla bilgi vermişti. O anlar kameralara yansımıştı.

Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Kato'da Süleyman Soylu ile buluşması VİDEO

15 Temmuz'da ve Kato'da teröristleri durduran komutan şehit

TERÖRLE MÜCADELE

Tümgeneral Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a terör örgütü PKK'nın yıllardır yığınak yaptığı bölgeye operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları iletmişti: "Terörle mücadele tarihinin erişemediği miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu. Önümüzdeki günlerde bu mağara sayılarında artış olacak. Yine bu bölgede teçhizatların bulunmuş olması Türkiye genelindeki terörle mücadeleye katkı sağlayacaktır. Buranın temizlenmesi Ankara ve İstanbul'da terörün belinin kırılmasında da etki yapacaktır."

15 Temmuz'da ve Kato'da teröristleri durduran komutan şehit

Şehit Aydoğan Aydın'ın Hanke'ye Ağıt isimli şiiri haberi

15 Temmuz'da ve Kato'da teröristleri durduran komutan şehit