İHA

Aksaray’da halkın huzur ve güvenliğini sağlamak ve olası olayların önüne geçmek amacıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde asayiş uygulaması gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Akin köy yolundaki denetim sırasında şüphe üzerine 68 HD 596 plakalı araca 'Dur' ihtarında bulundu.

Polisin üzerine sürdüler, ter yöne girip kaçmaya çalıştılar

İhtara uymayan sürücü, aracını polis ekiplerinin üzerine sürerek hızla ters yola girip kaçmaya başladı. Bu anlar hem gazetecilerin hem de araç kameralarının kayıtlarına yansıdı.

Polis ekipleri, hızla araçlarına binerek şüpheliyi takibe başladı. Aksaray sokaklarında siren seslerinin yankılandığı bu kovalamaca, adeta bir aksiyon filmi sahnesini aratmadı.

Kaza riskine karşı polis, takibi bıraktı

Ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalışan sürücüyü bir süre takip eden polis ekipleri, sürücünün çok hızlı ve tehlikeli araç kullanması gerekçesiyle muhtemel bir kaza yapma riskine karşı takibi bıraktı.

Plaka sahibine 10 bin liraya yakın ceza kesildi

Sürücünün plakasına dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL, ters yolda seyretmekten 6 bin 439 TL ve trafiği tehlikeye sokmaktan bin 507 TL olmak üzere toplam 9 bin 452 TL para cezası kesildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)