DHA

Aksaray'ın en renkli isimlerinden biri bir gurbetçi...

Hollanda’da yaşayan ve tatil için memleketi Aksaray'a gelen Kadir Demir, giyim tarzıyla dikkat çekiyor.

Giyim tarzı olarak takım elbise, kravat ve gömlek tercih eden Demir; saat, kemer ve tespihe de büyük önem gösteriyor.

Kadir Demir’i görenler, kendisiyle fotoğraf çekilmek istiyor.

Arkadaşları ona Modacı Kadir diyor

Arkadaşlarının giyim tarzı nedeniyle kendisine 'Modacı Kadir' ismini verdiğini belirten Demir, “1972 yılından bu yana bu şekilde renkli kıyafetler giyiyorum. Benim en büyük alışkınlığım bu ve bırakamıyorum. Ben elbise ve ayakkabılarıma bir daire parası harcadım." dedi.

"48 çift değişik renklerde ayakkabım var"

Çocukluğunda babasından renkli kıyafetler istediğini söyleyen Kadir Demir, "Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşıyorum. Babam Hollanda’da işçi olarak çalışırdı. Ben de ona mektup yazar, renkli kıyafetler isterdim. Babam da bana getirirdi. Benim mesleğim yorgancılık.

Moda yorgan evinde çalışırdım. Kendi elbiselerime de o dönemde şekil verirdim. 1985 yılında Hollanda’ya gittim. 48 çift değişik renklerde ayakkabım var. 80 kıyafetim var. Ayakkabılarımı özel olarak İspanya’da kemeri ile birlikte yaptırıyorum." diye konuştu.

"Benden giyim tavsiyesi alan da var"

Kıyafetlerinin ütüsünü kendisinin yaptığını belirten Demir şunları dedi:

"Kıyafetlerimi eşime ütületmem, kendim ütülerim. Bazen günde 2 veya 3 defa üstümü değiştiririm. Hem yurt dışında hem de Aksaray’da renkli kıyafetlerimi görenler benimle fotoğraf çektirmek istiyor. Bazen de renkli giyindiğim için gülenler oluyor.

Ben de kimseyi umursamadan gülüp geçiyorum. 4 çocuğum, 8 tane de torunum var. Benden giyim tavsiyesi alan da var. Sadece ayakkabılarım 14 bin euro. Elbiselerin modası geçince de yardım kuruluşlarına veriyorum. En sevdiğim renk ise kırmızı beyaz çünkü bayrağımızın rengi."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)