Ankara'da Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darbeden kişi tutuklandı
DHA

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği’nde görevli Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, görevi başında şiddete maruz kalmıştı.

Dr. Ebru Ergin Bakar, Feray Y. isimli bir şahısa raporsuz ilaç yazamayacağını söylemesi üzerine saldırıya uğramıştı.

Dr. Bakar, hastası tarafından başı masaya ve duvara vurularak, daha sonra üzerine oturularak darbedilmişti.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Dr. Ebru Ergin Bakar’ı darbeden şüpheli Feray Y., 3359 sayılı kanunun 12’nci maddesi gereğince ‘görevi başındaki doktoru kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

SAĞLIK BAKANI: TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tutuklama kararı nedeniyle yargıya teşekkürlerlerini iletti.  Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli nörolog arkadaşımıza yönelik şiddet suçundan şüpheli şahıs, Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından TUTUKLANMIŞTIR. Karar ve sağlıkta şiddet konusuna gösterilen hızlı hassasiyet sebebiyle yargıya teşekkür ediyoruz."

Ankara'da Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darbeden kişi tutuklandı

Ankara'da Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darbeden kişi tutuklandı

SAĞLIK BAKANI KOCA 'YERİ HAPİSTİR' DEMİŞTİ

Öte yandan, Bakan Koca olayla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında"Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nörolog bir arkadaşımız, görevinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir." demişti.

Ankara'da Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darbeden kişi tutuklandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)