Anonim İstanbulkart’ı olanlar, ücretsiz geçişlerden yararlanamayacak

İstanbul’da toplu ulaşımın sağlandığı İstanbulkart, birçok ödeme noktasında banka kartı gibi de kullanılabiliyor.

Üzerinde isim yazmayan anonim özelliğinin ortadan kalkmasıyla kartlar, kişiye özel hale geliyor.

Birçok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş kart sahipleri yararlanabiliyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulkart kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir adım attı. Yapılan açıklamada, anonim kart kullananların, göçmenlerin ve turistlerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibarıyla ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacağı belirtildi.

AA’nın haberine göre; 31 Aralık 2022 itibarıyla anonim tüm İstanbulkart'ların kullanımına son verilecek.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi

İstanbulkart, mobil uygulamaya giriş yapılarak, ana sayfadan kart ekle alanındaki yönlendirmeler takip edilerek ya da "www.bireysel.istanbulkart.istanbul" adresinden gerekli bilgiler doldurularak kişiselleştirilebiliyor.

Mobil uygulama ya da internet üzerinden kişiselleştirme yapmak istemeyen kullanıcılar ise 153'ten destek alabiliyor.

Anonim İstanbulkart’ı olanlar, ücretsiz geçişlerden yararlanamayacak

“Kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık'tan sonra kullanıma kapatılacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin, İstanbulkart'ın artık kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı olduğunu, bunun, İstanbulkart'a yüklenen bakiye miktarını artırdığını ifade etti. Narin, "Bizim artık İstanbulkart'a yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor. Kredi kartını kaybettiğimizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkart'ı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz. Ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık'tan sonra kullanıma kapatılacak." bilgisini verdi.