Bursa'da hayvan pazarının 8 yaşındaki satıcısı Ecrin

Kentte kurban pazarının en küçük emekçileri 8 yaşındaki Ecrin ve 12 yaşındaki ağabeyi Aytaç sabahın erken saatlerinden itibaren babalarına yardım ederek hayvanların bakımını üstleniyor.

Bursa'da hayvan pazarının 8 yaşındaki satıcısı Ecrin

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik devam ediyor. 

Muş’tan Bursa Hayvan Pazarı’na kurbanlık satmak için gelen Özmen ailesinin iki küçük ferdi, pazarda gösterdikleri özveriyle dikkat çekiyor.

BABALARINA YARDIM EDİYORLAR

Henüz 12 yaşında olan Aytaç Özmen ile 8 yaşındaki kardeşi Ecrin Özmen, sabahın erken saatlerinden itibaren babalarına yardım ederek hayvanların bakımını üstleniyor.

Büyükbaş hayvanların yemlenmesi, sulanması ve temizliği gibi işleri büyük bir sorumlulukla yerine getiren kardeşler, yaşlarının çok ötesinde bir gayret gösteriyor.

HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLADILAR

Aytaç ve Ecrin’in çalışkanlığı hem esnafın hem de vatandaşların takdirini topluyor.

Küçük yaşlarına rağmen gösterdikleri çaba, kurban pazarının en güzel görüntülerinden biri olarak hafızalara kazınıyor.

"OYUN OYNAYACAĞIMA, BABAMA YARDIM EDERİM"

Babasına yardım için 1350 kilometre mesafeden Bursa'ya gelen Ecrin Özmen, "Oyun oynayacağıma babama yardım ederim. Altını temizliyoruz, tımar yapıyoruz ve saman dolduruyoruz. Burada oyun oynamıyorum sadece yardım ediyorum.

Babamlar Muş'tan Bursa'ya yola çıkarken bende tırın arkasına atladım o şekilde geldim" diye konuştu.