Efe Özyavuz ailesinin baskıları sonucu intihar etti

İzmir'in Kınık ilçesinde, kickboks dalında İzmir ve bölge birinciliği bulunan 17 yaşındaki Efe Özyavuz, kendini balkon demirine asarak yaşamına son verdi. Trans erkek olan Efe Özyavuz'un kız arkadaşı, Efe'nin ailesinin baskıları sonucu intihara kalkıştığını söyledi.

Efe Özyavuz ailesinin baskıları sonucu intihar etti

KOMŞULARI FARK ETTİ

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, Aşağı Mahalle Hacıoğlu Mescit Sokak üzerindeki evde meydana geldi. Ailesinin baskıları sonucu bunalıma giren Efe Özyavuz, yalnız olduğu sırada kendini evinin balkon demirine astı. Durumu fark eden komşular eve girip ipi kesti. Kınık Toplum Sağlığı Merkezi Acil Servisi'ne götürülen Özyavuz'un yapılan kontrolde öldüğü belirlendi.

KIZ ARKADAŞININ MEKTUBU BASKILARI ORTAYA ÇIKARDI

Özyavuz'un sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki profilinde "Ne b.ka yaradı normal olmak?" notunu paylaştığı görüldü. Efe Özyavuz'un ölümü ardından kız arkadaşı da bir mektup paylaşarak intiharın arkasındaki nedenleri anlattı. Efe'ye Okaynus diye seslendiğini belirten kız arkadaşı mektupta "LGBT bireylerine bu kadar baskı onları intihara sürüklüyor fark edin artık" dedi.

İşte o mektup;

"(...)Kendini astığı gün sabahtan buluştuk Okyanus'la. Kafasının sol üst kısmında kızarıklık, sol elinde başparmağının kenar kısmında 3 tane kesik vardı. “Bana olanları anlatacak mısın?” dedim, “anlatacağım” dedi.

“Dün babam, annem, kardeşim beni sizin oradan arabayla aldıktan sonra üstüme gelmeye başladılar, çok üstüme geldiler. Sonra halamlara gittik orada tüm sülale üstüme gelmeye başladı. Hiçbiri beni sevmiyor. Babam ne dedi biliyor musun, “as kendini de hepimiz kurtulalım artık” dedi ve beni dün gece o kadar çok zorladılar ki şu an nasıl buradayım hâlâ bilmiyorum” diye başladı anlatmaya.

(...)

Sonra “ben gitsem gelir misin benimle?” diye sordu. “Gelemem” dedim. Sonra en fazla 10 dakika daha konuştuk. “Ben eve gideceğim” dedi, “tamam” dedim. Doğru düzgün sarılmadı bile. “Düzgün sarılamadan gidemezsin” dedim. Ben sarıldım, o yine aynı sarıldı. Öptüm. Gitti...

LGBT bireylerine bu kadar baskı onları intihara sürüklüyor fark edin artık! Öldüğünde cebinde ona hazırlayacağım slaytta yazacaklarımı yazdığım iki tane kağıt vardı. “Telefonu aldılar ama bunu öldürseler vermem” demişti sabah. Ne acı ki ben sevdiğim insanın cenazesine bile gidemiyorum."