İstanbul'daki Nijeryalı, üzerinde 'geçersiz' yazan 80 bin dolarla Türk iş adamını dolandırdı
İHA

İstanbul’dan yurt dışına gıda ürünleri ihraç eden Türk işadamı A.D., üç yıldır karşılıklı ticaret yaptıkları Nijerya uyruklu A.A.I.A.’ya yine satış yaptı.

Nijeryalı şahıs, son alışverişlerinde 100 bin dolar karşılığında 20 ton ekmek mayası satın aldı.

Yüklü miktarda mayayı satın alan A.A.I.A., karşılığında ilk etapta 20 bin dolar kaparo verdi.

DAHA ÖNCE YAPTIĞI İŞLERE GÜVENDİ

Türk iş adamı A.D., daha önce defalarca 100 binlerce dolar tutarında ticaret yaptıkları Nijeryalı iş adamına güvenerek paranın geri kalan 80 bin dolarını 13 Eylül’de teslim almak üzere sözleşti.

A.D. ile Nijerya uyruklu tüccar, geçtiğimiz pazartesi günü kalan paranın teslimi için Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'ndeki bir kafede bir araya geldi.

İstanbul'daki Nijeryalı, üzerinde 'geçersiz' yazan 80 bin dolarla Türk iş adamını dolandırdı

NİJERYALI, SAHTE PARA BALYALARINI VERİR VERMEZ UZAKLAŞTI

A.D., kafede ticaret yaptıkları Nijeryalı A.A.I.A.’ya ikramda bulunduktan sonra sattığı ürünün geri kalan kısmı olan 80 bin dolar parayı alarak çantasına koydu.

Güvendiği için de paraları incelemeye gerek duymadan çantasına koyduğu sahte banknotlar ile buluşma noktasından ayrıldı. Kafeden çıkan ikiliden banknotları alan A.D. ayrı yöne, Nijeryalı A.A.I.A. ayrı istikamete doğru yürüyerek uzaklaştı.

BANKNOTLARIN ÜZERİNDEKİ 'GEÇERSİZDİR' YAZISINI GÖRDÜ

Bir müddet sonra çantasına koyduğu banknotlar halindeki para balyalarını inceleyen Türk iş adamı, üzerinde “geçersizdir” yazan 80 bin dolarlık sahte banknotlarla karşılaştı. Üç yıldır ticaret yaptıkları kişi tarafından dolandırıldığını fark eden ve bu nedenle şaşkına dönen A.D., kısa süreli paniğin ardından gözleri az önce ayrıldıkları Nijeryalı A.A.I.A’yı aradı. Çevrede göremeyince durumu hemen polise bildirdi. Soluğu poliste alan A.D., zanlının eşkalini emniyet ekiplerine tarif etti.

İstanbul'daki Nijeryalı, üzerinde 'geçersiz' yazan 80 bin dolarla Türk iş adamını dolandırdı VİDEO


POLİS, DOLANDIRICIYI YAKALADI

Yapılan dolandırıcılık ihbarı üzerine harekete geçen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen eşkal doğrultusunda çevrede geniş çaplı çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntüleri incelendi, sokaklar didik didik arandı. Emniyet ekiplerince yapılan araştırmalarda, Nijeryalı dolandırıcı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

ADLİ MAKAMLAR SERBEST BIRAKTI

Zanlının üzerinde yakalandığı sırada 802 adet daha sahte dolar ele geçirildi. Yabancı uyruklu şüpheli, sorgulanmak üzere Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Osmaniye Polis Merkezine götürüldü. A.A.I.A., karakoldaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Nijeryalı dolandırıcının, sevk edildiği adli makamlarca “adli kontrol“ hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)