İzmir’de arbede: Polisin silahından çıkan kurşunla öldü

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde gece yol denetimi yapan polis ekipleri, iddiaya göre, 35 SR 574 plakalı hafif ticari aracı durdurmak istedi.

'Dur' ihtarına uymayan araçtakiler ise kaçtı.

Araç, çamura saplandı

Polisler, aracı takibe aldı.

Şüphelilerin içinde bulunduğu hafif ticari araç, Çiğli'nin Sasallı Mahallesi Villalar mevkisine geldiğinde çamura saplandı.

Arbede çıktı

Araçtan inip kaçmaya çalışan E.A. (38), B.A. (47) ve M.K. (46) ile polisler arasında arbede çıktı.

Bu sırada polisin tabancası, ateş aldı.

Vücuduna mermi isabet eden B.A., ambulansla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Biri öldü, polis gözaltına alındı

DHA’nın haberine göre B.A., doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Olayla ilgili polis memuru, gözaltına alındı.

İzmir Valiliği’nden açıklama geldi

Şüpheli B.A.'nın, polisin ateş alan tabancasından çıkan mermiyle vurulup, hayatını kaybettiği olayla ilgili İzmir Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Karşıyaka ilçesinde 2.12.2022 günü saat 03.30 sıralarında yol uygulaması yapan resmi polis ekipleri, şüpheli bir aracı durdurmaya çalışmış, dur ihtarına uymayan şüpheli araç kaçmaya başlamıştır. Polis ekipleri, sirenleri açık şekilde, Karşıyaka ilçesinden Sasalı mevkisine kadar kovalamaca neticesinde aracı yakalamış, araç içerisinde bulunan şoför E.A. ve arka koltukta oturan M.K. araçtan inmelerini takiben yakalanarak muhafaza altına alınmıştır.

Aracın sağ ön yolcu koltuğunda oturan B.A. ise uyarıya rağmen araç kapısı açık şekilde beklemiş, görevli memurun, şahsa ellerini göstermesi ve araçtan çıkması yönündeki ikazlarına rağmen ısrarla araçtan inmemiştir. Sağ elini belinin arkasında saklaması sebebiyle görevli memur tarafından olası silahlı saldırı ihtimali göz önünde bulundurularak, havaya bir el uyarı ateşi açılmıştır. Devamında görevli memur şüpheli şahsı araçtan indirmek için müdahale ettiği esnada şahıs bıçakla polis memuruna saldırmıştır.

Yaşanan boğuşmada görevli memurun silahı bir el ateş almış ve şüpheli şahıs sol karın boşluğundan yaralanmış, görevli memur ise karın bölgesinden kesi suretiyle yaralanmıştır. Şüpheli şahıs olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”