Kahramanmaraş'ta 4 gün önce satın aldıkları evin enkazında bir aile can verdi
DHA

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremle sarsıldı.

Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki deprem, 10 ili etkiledi.

Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen deprem, adeta yıkıma yol açtı.

Devletin tüm kurumları ilk andan itibaren deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürürken, yurdun dört bir yanından vatandaşlar da tek yürek oldu.

Depremzedeler için harekete geçen binlerce gönüllü, afet bölgelerine akın etti.

Yaşanan büyük afet için birlik ve beraberlik içinde mücadele verilirken, bir yandan da hayatını kaybedenlerin acı hikayeleri ortaya çıkıyor.

Çalışmak için Elbistan'a geldi

Aydın'ı Söke ilçesi Doğanbey Mahallesinden uzun yıllar önce çalışmak için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden İsmail Taşkın, 10 yıl önce Zeliha Taşkın (38) ile evlendi.

Eşinin memleketine yerleşip, sanayide kaynak ustası olarak çalışan Taşkın'ın bu evlilikten Sehernur Taşkın (9), Hanım Taşkın (7) ve Muhammed Emin Taşkın (5) isminde 3 çocuğu oldu.

4 gün önce evi satın aldı

İsmail Taşkın, birikimi ile 2 Şubat günü Güneşli Mahallesi'nde satın aldığı dairenin tapusunun sevincini sosyal medya hesabından paylaştı.

İlk depremden kurtuldular, ikinci depremde enkaz altına kaldılar

İsmail Taşkın ve ailesi, 6 Şubat'ta sabaha karşı yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremden kendi imkanlarıyla dışarıya kaçarak canlarını kurtardı. Ancak, 4 gün önce satın aldıkları evlerine tekrar giren Taşkın Ailesi, bu defa merkez üstü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde enkaz altında kaldı.

Arama kurtarma ekipleri Taşkın Ailesi'nin 5 ferdinin bugün cansız bedenlerine ulaştı. Acı haberi alan İsmail Taşkın'ın ağabeyi Tanju Taşkın, Kahramanmaraş'a gitmek üzere yola çıktı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)