ensonhaber.com

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşanan kazada bir yolcu otobüsü Karakurt köyü girişindeki Karakurt Viyadüğü'nden çıktıktan sonra şarampole uçtu.

İlk belirlemelere göre kazada 7 kişinin hayatını kaybettiği ve toplam 23 yaralı olduğu bildirildi.

Dün saat 17.00 sıralarında Bursa'dan hareket eden ve Murat Yıldız'ın kullandığı Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum'dan Kars istikametine doğru yol alıyordu.

Kaza, Erzurum'un Horasan ilçesi ile Kars'ın Sarıkamış ilçesi yolu arasında yaşandı.

Otobüs, 55 metre yükseklikten düştü

Kazanın şoförün direksiyon hakimiyetinin kaybetmesi sonucu meydana geldiği, otobüsün 55 metre yükseklikten düştüğü ve defalarca takla attığı bilgisi paylaşıldı.

Kaza, sabah saat 07.50'de meydana geldi.

Arama kurtarma ekipleri bölgeye gitti

İhbar üzerine kaza yerine arama kurtarma, sağlık, itfaiye, UMKE, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Yaralılar en yakın sağlık kuruluşlarına kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazar yaralananlar Sarıkamış Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi ve Horasan Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Durumu ağır olan bir yaralı, kara yoluna inen ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.

Ekipler tarafından otobüste hayatını kaybedenlerin cenazeleri Sarıkamış Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hayatının kaybedenlerin kimlikleri

Korkmaz Alacalı, Goge Cihangir, Muhammet Emin Erdoğan olay yerinde, Sultan Hamit Ayrım, Emine Şamiloğlu, Songül Yaşar ve Yunus Bilen ise kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti.

Otobüs, vinç yardımı ile kaldırıldı

Kazada, şarampole yuvarlanan otobüsü için çıkarmak için çalışma başlatıldı. Devrilen otobüs vinçle çıkarılıp, aracın altında ölü ya da yaralı olup olmadığı araştırıldı. İncelemeler sonrası otobüs, çekici ile bölgeden götürüldü.

Kaza ile ilgili adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazanın takipçisi olacaklarını bildiren şu mesajı paylaştı:

Kars'ta meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Kaza ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Hayatını kaybelerin sayısı ile yaralıların durumunu paylaşıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars'ta gerçekleşen otobüs kazası ile ilgili olarak 7 kişinin vefat ettiği ve 23 kişi yaralandığını duyuran bir mesaj paylaştı:

Bu sabah, Kars Horasan Sarıkamış mevkiinde bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi vefat etmiş, 23 kişi yaralanmıştır. Olay yerine Kars ilinden 4 UMKE, 21 ambulans, Erzurum’dan 6 ambulans ve 1 helikopter ambulans görevlendirilmiştir.

Yaralılar hastanelerimizde tedavi altındadır. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz.

Karakurt-Horasan Yolu’nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü

Kars-Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan Yolu’nun "Taşlı Güney-2 Viyadüğü", 7 Kasım 2022'de tamamlanarak trafiğe açılmıştı. Viyadüğün, 574 metre uzunluğunda, 120 metre yüksekliğinde olduğu biliniyor.

Olay yerindeki can pazarına şahit oldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 23 kişinin de yaralandığı otobüs kazasında kurtarma çalışmalarına desteğe giden Temel Şimşek, olay yerinde can pazarı yaşandığını şöyle anlattı:

Arkadaşım aradı ve neredesin diye sordu. Kaza olduğunu ve yardıma gittiklerini söyleyince ben de onların yanına gittim. Otobüsteki yolcular ölü ve yaralı olarak etrafa savrulmuştu. Otobüsün içinde sıkışanlar da vardı. Can pazarı yaşanıyordu. Sağlık ekipleri onlara müdahale ediyordu. Daha sonra diğer ekipler de gelince köylülerle beraber yardım ederek yaralıları çıkardık. Korkunç bir manzara vardı. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle bir şey görmemiştim.