Kocaeli'de otobüs şoförünü darbeden saldırgan tutuklandı
DHA

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çekilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler, E.B. isimli genç yolcu ile tartışmaya başladı.

Tansiyonun yükselmesiyle şahıs, Yeler'e saldırmaya başladı.

Aldığı yumruk darbeleriyle yaralanan şoför, hastaneye kaldırılırken saldırgan da yakalanıp gözaltına alındı.

Tutuklandı

E.B., polise verdiği ifadede, araçta tek yolcu olması nedeniyle Yeler'in, "Şimdi oraya kadar senin için mi gideceğim? Bu saatte Gültepe'de ne işin var? Niye gidiyorsun?" dediğini, kendisinin de sinirlenerek saldırdığını söyledi.

Savcılık sorgusu tamamlanan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

"Feleği gelse kart basmam"

Meslektaşları ise bugün Cengiz Yeler'e destek vermek için İzmit Batı Terminali'nde bir araya geldi.

Hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra yaşadığı olayı anlatan Cengiz Yeler, o anları şöyle anlattı:

"Sıkıntı olmasın diye hep alttan aldım. Yolcu insin, gitsin diye gereken sabrı gösterdim. Ama o böyle yapmadı. Beni darbetti. Olayın öncesinde Orduevi'nde arabaya eliyle vurdu. Ben de durup, 'Hayırdır?' dedim. 'Beni niye almıyorsun?' diye sordu. Ben de 'El kaldırmadın. İşaret etsen alırdım' dedim. Küfrederek arabaya bindi. Kart basması gerektiğini söyledim. Ama 'Feleği gelse kart basmam' dedi. O şekilde yukarıya kadar gittik. Bana, 'Arabadan in' dedi. Ben de inmedim, 'Yürü git. Çocuksun' dedim. Bizim kooperatifimizin adı lekelenmesin diye durdum. Ben de onu darbedebilirdim. Bırakmadı ki direksiyondan çıkayım. Sonra böyle oldu. Yapacak bir şey yok."

"Bu ilk değil fakat son olmasını bekliyoruz"

Şehiriçi Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Niyazi Yağız da saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Hunharca, vahşice yapılan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bizim şoförlerimiz hizmet için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar yoldalar. Şoförlerimizi birileri darbetsin diye göndermiyoruz. Bu konuyla alakalı hukukçumuza gerekli talimatı verdik. Hukuki açıdan sonuna kadar arkasında olacağız. Şoförlerimizin arkasındayız. Gerek emniyete gerekse büyükşehir belediyesine gerekli yazılarımızı yazdık. Bu ilk değil. Fakat son olmasını bekliyoruz. Aksi takdirde, böyle olaylar devam ederse o bölge veya bölgelerden araçlarımızı çekeceğiz."

"Bizim amacımız sadece evimize ekmek getirmek"

Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt da, "Bu olayı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Arkadaşımızın sonuna kadar arkasındayız. Kanuni yolla, ne gerekiyorsa oda ve kooperatifler birliği olarak arkadaşlarımızın arkasındayız. Bizim amacımız sadece evimize ekmek getirmek. Başka hiçbir amacımız yok. Fakat bu zor şartlarda yaptığımız bu görevin karşılığı bu olmamalıydı. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası olarak arkadaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)