Konya'da alkollü sürücü polisten 1 saat kaçtı: Ehliyetine alkolden el konulduğu öğrenildi

Selçuklu ilçesinde polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü, 1 saat süren kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından yakalanırken sürücünün, daha önceden alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin geri alındığı ortaya çıktı.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, A.M.B.'nin kullandığı hafif ticari araç, Abdülhamit Han Caddesi'nde polislerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Polis ekipleri tarafından takibe alınan araç, sanayi sitesine girerek izini kaybettirmeye çalıştı.

1 SAATLİK KOVALAMACANIN SONUNDA YAKALANDI

1 saat süren kovalamacanın sonunda şahıs ve yanında bulunan arkadaşı, sanayi sitesinin sokak girişi kapatılarak yakalandı.

Sürücü ve arkadaşı gözaltına alındı.

73 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Polis ekiplerince yapılan kontrollerde, A.M.B.'nin 0.63 promil alkollü olduğu ve bir süre önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin geri alındığı ortaya çıkarken, şahsa 73 bin lira idari para cezası kesildi.

Şahıs ve arkadaşı, işlemlerinin ardından polis merkezine daha sonrasında ise sağlık kontrolleri için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi.

Olayla ilgili tahkikat sürüyor.