Konya'daki doçent cinayetinde sanıklar ifade verdi

Konya Selçuk Üniversitesi'nde yaşanan ve Türkiye gündemine oturan doçent cinayetinde sanıklar Prof. Dr. Ahmet Gülce ve sekreter Asuman E. bugün ifade verdi.

Konya'daki doçent cinayetinde sanıklar ifade verdi

SEKRETER ASUMAN'DAN KOMİK SAVUNMA

Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in öldürüldüğü olayın şüphelilerinden fakülte sekreteri Asuman E., öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in Ülkücü, Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin de Cemaatçi olduğunu ve aralarında Ülkücü- Cemaatçi kavgası olduğunu da öne sürdü.

Mahkeme başkanı ise "Cemaatciydi derken?" diye sorunca Asuman E. de "Fethullan Gülenciler mi ne onlardan" diye cevap verdi.

"ASUMAN E., SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK GİBİ KONUŞUYOR"

Asuman E.'nin bu iddiası üzerine söz alan Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin avukatı Fatih Ruşen ise "Cemaatçi denilerek olay çarpıtılmaya çalışılıyor. 410 bin lira ortada yok. Asuman E., sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyor. Bu para nerede sorulmasını istiyorum" diye konuştu.

SONU ÖLÜMLE BİTEN AŞK ÜÇGENİ

2 çocuk babası 53 yaşındaki Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce, iddiaya göre duygusal ilişki yaşadığı fakültedeki sekreteri Asuman E. yüzünden tartıştığı Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i geçen 2 Haziran'da bıçaklayarak öldürmüştü.

Fakültedeki odasında olaydan 2 gün sonra cesedi bulunan Doç. Dr. Özdemir'in vücudunda ve boğazında 14 bıçak darbesi saptanmış olayla ilgili olarak, cinayetin ardından emeklilik dilekçesi veren Prof. Dr. Gülce ile Asuman E. gözaltına alınmıştı. Prof. Dr. Gülce, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış sekreter Asuman E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.