Malatya'da dolandırıcılara kaptırdığı aracını para ödeyerek aldı

İnternet üzerinden satışa çıkardığı aracını dolandırıcılara kaptıran Necmettin Temur, aracın yeni sahibine ödeme yaparak aracını geri aldı ve dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

  • Necmettin Temur, internetten satışa çıkardığı aracını dolandırıcılara kaptırdı ancak aracı geri alabilmek için yeni sahibine 480 bin TL ödedi.
  • Noter üzerinden yapılan satış nedeniyle aracın yeni sahibinin yasal hak sahibi olduğu belirlendi.
  • Temur, dolandırıcılar yüzünden toplamda yaklaşık 600 bin TL zarar ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

Malatya'nın Kale ilçesi Kumyazı Mahallesi'nde Necmettin Temur, hafif ticari aracını internet üzerinden 1 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Kısa süre sonra kendisini Konya'dan arayan ve öğretmen olduğunu belirten kişiyle anlaşan Temur, sahte banka dekontu ile aracı noterde devretti.

Satış işlemi sonrası hesabına para geçmeyince dolandırıldığını anlayan Temur, aracı teslim etmeyerek durumu polise bildirdi.

ARAÇ BAŞKASINA SATILDI

Yapılan incelemelerde, aracın üçüncü bir kişiye 480 bin TL'ye satıldığı ortaya çıktı.

Savcılık, noter üzerinden yapılan satış nedeniyle aracın yeni sahibinin yasal hak sahibi olduğuna karar verdi.

ARACI İÇİN ÖDEME YAPTI

Bunun üzerine Necmettin Temur, aracı geri alabilmek için 480 bin TL ödeme yaptı.

Toplamda noter, avukat ve diğer masraflarla birlikte yaklaşık 600 bin TL zarar ettiğini belirten Temur, şüphelilerden şikayetçi oldu.

"YAKALANMALARINI TALEP EDİYORUM"

Olaya dair açıklama yapan Temur, "Aracımı ilana koydum. Kısa süre sonra öğretmen olduğunu belirten bir kişi benim çocuğu aradı.

Şahıs, öğretmen olduğunu ifade ederek bir miktar indirim talep etti. Biz de öğretmen diye 30 bin TL indirim yaparak bir milyon üzerinde anlaştık.

Bu esnada arabayı 480 bin TL'ye başka bir kişiye satmışlar. Avukat, noter ve diğer masraflarla birlikte 600 bin TL zarara uğradım. Dolandırıcıların yakalanmasını istiyorum." diye konuştu.