Muğla’da bir kadının yakılarak öldürüldüğü iddiası: 3 şüpheli tutuklandı
AA

Muğla'nın Yatağan ilçesi Yeşilbağcılar Mahallesi'nden 21 Ocak günü 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan S.Ç., 40 yaşındaki yengesi Figen Ç.'nin öldüğünü ihbar etti.

Üzerine benzin döküp, kendini ateşe vererek hayatını kaybettiği belirtilen Figen Ç.'nin cansız bedeni, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Eşi, kayınpederi, kayınvalidesi yakalandı

Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma ekipleri tarafından Figen Ç.’nin eşi M.E.A.Ç. (44) ile kayınbiraderi S.Ç.(43) gözaltına alındı.

İşlemlerin ardından 22 Ocak'ta adliyeye sevk edilen Ç. kardeşler, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bu arada Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Figen Ç.’nin cenazesi de Yatağan'ın Turgut Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

3 şüpheli tutuklandı

Serbest bırakılan M.E.A.Ç. ve S.Ç., savcılığın talimatı üzerine kayınvalide H.Ç. ve komşu V.S. ile birlikte yeniden yakalandı.

Adli tıp raporları, görgü tanıkları ve elde edilen bulgular neticesinde ifadeleri alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan M.E.A.Ç, S.Ç. ve H.Ç. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklandı, V.S. ise serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)