Özgecan'ın katilinin annesi psikolojik sorunlar yaşıyor
DHA

altındöken

Sanıkların Altındöken cinayetiyle tutuklanmasının ardından gözler Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazenin defnine çevrildi. İlk gece Tarsus'a götürdüğü oğlunun cenazesini toprağa veremeyince tekrar Adana'ya getiren anne Naciye Tan, yaşadıklarına, "Cenazesini defnedemiyorum. Çöpe mi atayım?" diye tepki göstermişti.

ALTINDÖKEN'İN ANNESİNİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Eşinden daha önce ayrılmış olan Naciye Tan'ın bir taraftan oğlunun ölümü, diğer taraftan onu toprağa verecek bir mezar yeri gösterilmemesinin yaşattığı travma nedeniyle ruhsal sorunlar yaşamaya başladığı, bu yüzden de defin işlemlerini avukatının takip ettiği belirtildi.

KENDİMİ Mİ YAKAYIM

Anne Naciye T., "Vicdanların rahatlaması için meydanlarda kendimi mi yakayım" dedi.

İZİN VERİLMEZSE MAHKEMEYE GİDECEKLER

Yakınları, eşinden boşanan anne Naciye Tan'ın, oğlunun cenazesini Tarsus Asri Mezarlık ya da köyü olan Kocaköy Mahallesi'nde defnetmekte ısrarcı olduğunu söyledi. Bu nedenle ailenin avukatı bir kez daha Tarsus Belediyesi'ne bugün defin için başvuruda bulundu, izin verilmediği takdirde konunun Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınacağı belirtildi.

Özgecan'ın katilinin annesi psikolojik sorunlar yaşıyor

MUHTAR MEZARLIĞA KİLİT VURMUŞTU

İlçe belediyesi mezarlıkların sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu ileri sürerken annenin defin talebinde bulunduğu Kocaköy mahallesi muhtarı Rıfat Öcalan da, "Gömdürmem, bu benim yetkimde" diyerek mezarlığın kapısını kilitlemişti.

Özgecan’ın katilinin annesi feryat etti VİDEO

BABANIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Aynı saldırıda vurulan baba Necmettin Altındöken'in tedavisi TOKİ Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürerken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Baba Altındöken'in de oğlunun cenazesine katılmak istediği bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağı bildirildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 11 Nisan'da öldürülen Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı olan hükümlü Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen hükümlü Ahmet Tekin Baykal ile tutuklu Ferhat Yüksel hakkında bu suçlamadan da dün tutuklama kararı verildi. Ayrıca infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, hükümlü Hüsamettin Bağlar ile tabancayı cezaevine sokan eşi Gamze Bağlar da dün akşamki tutuklama kararından sonra aynı cezaevi kampüsünde farklı bölümlere konuldu. Soruşturma dosyayla ilgili gizlilik kararı alınması nedeniyle, sanık avukatları şüphelilerin ifadelerine ulaşamadı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)