ensonhaber.com

Bu yıl hizmete açılan Türkiye'nin en yüksek dünyanın da 5. en yüksek barajı ile gündem olan Artvin'in Yusufeli ilçesi, bu kez tatsız bir olayla gündeme geldi.

Cağ döneriyle meşhur ilçede kaymakamlık görevi yapan Hacı Kerim Meral, girdiği restoranda yediği döneri ve tatlıyı beğenmediğini söyleyerek hesap ödemek istemedi.

Hesabı ödemeyip misafirleriyle birlikte gitti

İki misafiriyle yeyip içtikten sonra kasaya yönelen Meral, döneri de tatlıyı da beğenmediklerini ve hesap ödemek istemediklerini söyledi. Bunun üzerine restoranın sahibi "Canınız sağ olsun" diyerek kolonya tutup kaymakamı ve misafirlerini gönderdi.

Sosyal medyada tepkiler artınca hesabını kilitledi

Kaymakamın bu tavrı, olaydan haberdar olan ilçe sakinlerince ve sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Kaymakam Hacı Kerim Meral, Twitter'da (X) kendisine yönelik yoğun eleştirilerin ardından, hesabını korumaya aldırdı.

Halbuki, vatandaşla iletişim halinde olması gereken hiçbir devlet memuru, sosyal medya hesabını korumaya alamaz.

Kaymakam hakkında soruşturma açıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada,

Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı.

ifadelerine yer verildi.

Yusufeli cağ kebabının özelliği

Yusufeli cağ kebabı, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılan bir kebap çeşididir. Kuzu etinden yapılan cağ kebabı, yöresel baharatlarla lezzetlendirilir. Cağ kebabı, odun ateşinde pişirilir ve şişte servis edilir.

Yusufeli cağ kebabı, yöre halkının en sevdiği yemeklerden biridir. İlçede bulunan birçok restoranda cağ kebabı servis edilmektedir. Yusufeli'ni ziyaret edenler, mutlaka cağ kebabı tatmalıdır.

Yusufeli cağ kebabının lezzetinin sırrı, kullanılan etin kalitesi ve pişirilme yöntemindedir. Cağ kebabı için kullanılan et, kuzunun but kısmından alınır. Et, ince ince dilimlenir ve yöresel baharatlarla tatlandırılır. Cağ kebabı, odun ateşinde pişirilir. Bu sayede, cağ kebabı hem lezzetli hem de sağlıklı olur.

Yusufeli cağ kebabı, genellikle lavaş ekmeğiyle servis edilir. Cağ kebabı, lavaş ekmeğiyle birlikte soğan, domates, biber ve salatayla birlikte servis edilebilir.

Erzurum'da coğrafi işaret, Artvin'de marka tescili aldı

İki şehir arasında yıllardır paylaşılmayan lezzet için Erzurum 22 Şubat 2010'da "Oltu cağ kebabı" adıyla coğrafi işaret, Artvin ise 2 yıl önce "Yusufeli cağ döner" adıyla marka tescili aldı.