4G'nin Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu

ciliv

Turkcell'in bu yıl 7. kez düzenlediği ve 2 gün sürecek olan Teknoloji Zirvesi başladı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada akıllı cihazların yeni dünyada başrolde olduğunu anlattı, akıllı telefon sayısının dünyada gittikçe arttığını söyledi.

AKILLI TELEFON SATIŞLARINDA PATLAMA OLDU

Süreyya Ciliv, Türkiye'deki durumun da dünyadaki gelişmeye çok paralel olduğuna işaret ederek, "Akıllı telefon satışları 2011 yılından itibaren patlama yapmış şekilde. Tablet satışları da keza bilgisayarı yakalamış vaziyette. Şunu da belirtmek istiyorum, Turkcell'in çıkarttığı, Turkcell T50'de üçüncü çeyrekte ve Ekim ayında Türkiye'de en çok satılan model oldu. Uygun performansı ve fiyatıyla gerçekten büyük bir başarı kazandı. Bunun sebebi de içinde yazılımı, performansı diye düşünüyoruz" dedi.

"HER YER SENİN OFİSİN"

Ciliv, "Kısaca artık her yer ofis. Mobilin müşterilere muazzam bir faydası var, her yerden bilgiye ulaşıyorsunuz, her yerden işini yapıyorsun, parklar senin ofisin. Bir faydası, tatilde de ofisin olabiliyor" diyerek, bu duruma kötü bakılmaması gerektiğini belirtti. Önceden tatilin yarıda kesilerek dönüldüğünü hatırlatan Ciliv, artık kumsalda veya deniz kenarında işin yapılabildiğini ifade etti.

4G'nin Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu

AKILLI SAATLER

Ciliv, konuşmasında giyilebilir teknolojilerin gelişiminden ve geleceğinden de bahsederek, "Neredeyse bütün hardware firmasının akıllı saati var. Bu giyilebilir teknolojiler çok daha küçülecek ve bunlar neredeyse vücudumuza yapışır hale gelecekler, her gün giydiğimiz sensörler halinde gelecekler" dedi.

"BİZDEN HIZLI OPERATÖR YOK"

Süreyya Ciliv, yeni dünyayı şekillendiren en önemli unsurun her yerden erişim olduğunu belirterek, "Her yerden erişim. Bütün Türkiye network altında 3G ile. Bugün Türkiye'de ki 3G şebekesi dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geliyor. Ericsson'un yaptığı testlerde Turkcell şebeke hızı hep birinci. Bizden daha hızlı bir 3G şebekesi olan bir operatör yok" diye konuştu.

4G 2015'TE GELİYOR

Turkcell'in kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla dün Ankara'da gerçekleştirilen etkinliği anımsatan Ciliv, "Dün Sayın Bakanım da söz verdi, 2015'in başında Türkiye'ye 4G gelecek. 4G artan trafiği karşılaması için gelmek zorunda" dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Kaliteli fiber altyapının önemine de değinen Ciliv, bu anlamda Turkcell Superonline ile yaptıkları yatırımları ve bu yatırımlara devam edeceklerini bildirerek, "Daha da hızlandıracağız. Dün de Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız" ifadesini kullandı.