5G teknolojisinin geleceği: Cerrahi operasyonlar
ensonhaber.com

Bugünlerde her zaman duyduğumuz ancak cevaplanması kolay olmayan bir soru: 5G hayatımızı nasıl değiştirecek? Bu sorunun cevabını daha yakından araştırmak için 25 Şubat'ta Barselona'da başlayan Mobil Dünya Kongresi'ne ufak bir yolculuğa çıkalım.

5g

CERRAHİ OPERASYONLARDA 5G

5G teknolojisinin hayatımıza girmesi, gecikme sürelerini neredeyse sıfıra indirecek ve görüntü kalitesini oldukça artıracak. Bu iki faktör tıbbi alanda gerçekten bir fark yaratabilir, çünkü doktorların bazen hayati önem taşıyan önemli kararları kısa sürede ve mümkün olan en fazla miktarda bilgi ile alması gerekir.

5G sayesinde bir operasyona uzaktan rehberlik etmek ve başarısız ameliyat sayısını azaltmak mümkün olacak. Kritik durumlarda uzmanlar tarafından uzaktan yönlendirilme yeteneği hayatımızı oldukça değiştirebilir.

5g

5G DESTEKLİ İLK AMELİYAT GERÇEKLEŞTİ

25 Şubat'ta Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde, 5G desteği ile uzaktan cerrahi operasyon yapıldı. Barselona Klinik Hastanesi Kanser bölümü Anabilim Dalı Başkanı Antonio de Lacy ve ekibi, hastanedeki ameliyathaneye hiç gitmeden, bir ameliyatı gerçek zamanlı olarak uzaktan yönetti.

Doktorlar ve ameliyathane arasında 5G desteği sayesinde sıfır gecikme süresi sağlandı ve oldukça net bir görüntü elde edildi.

5g

5G İÇİN HENÜZ BİRAZ ERKEN

Barselona Klinik Hastanesi ve Mobil Dünya Kongresi arasında yapılan ilk 5G destekli operasyon, şüphesiz 5G teknoloji için iyi bir başlangıç oldu. Ancak 5G, şu an için daha yeni ortaya çıkıyor ve operatörler, hükümetler ve diğer şirketler bu teknolojiyi daha somut hale getirebilmek için daha fazla para harcamak ve daha fazla çalışmak zorundalar.