6 PKK'lı cezaevinden çarşafla firar etti
Ajanslar

Diyarbakır'ın Şanlıurfa- Elazığ çevreyolu bağlantısı üzerinde bulunan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK'lı hükümlü ve tutuklulardan 6 kişinin cezaevinden firar ettiği dün sabah sayımında ortaya çıkmıştı.

3 SENE ÖNCE DE KAÇMIŞLAR

6 PKK'lının firarıyla ilgili yetkililer açıklama yapmadı. Sosyal medyadaki çeşitli hesaplarda kaçanların kimlikleri paylaşıldı. Buna göre 6 PKK'lıdan 3'ünün, 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan 18 teröristten yakalananlar arasında bulunan Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak olduğu ileri sürüldü. Diğer 3 teröristin kimliğinin de Ulaş Arslan, Beşir Arcagök ve Ramazan Arslan olduğu yer aldı.

6 PKK'lı cezaevinden çarşafla firar etti

YARDIM MI ALDILAR?

PKK'lının teröristlerin ya havalandırma tünelini kullanarak, ya da dışarıdan da yardım alıp cezaevi duvarından kaçtıkları iddiaları ortaya atıldı.

YATAK ÇARŞAFLARIYLA 5 METRELİK DUVARI AŞTILAR

Firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları düşünülüyor. Mahkumların gece görüş mesafesinin daha düşük olduğu yağışlı havayı seçtiği tahmin ediliyor.