ABD polisi 12 el ateşle saldırganı durdurdu

ABD polisi 12 el ateşle saldırganı durdurdu

İzmir'de bir trafik kazasının ardından polisin sivillere ateş açması sonucu 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayın yankıları sürerken, sokak ortasında bir polis infazı da ABD'den geldi.

Uyuşturucu aldığı belirtilen 51 yaşındaki ABD'li, polise bıçak salladı. Acımasızlığı ile ünlü New York polisi, 6 kez biber gazı sıkarak adamı engellemeye çalışsa da başarılı olamayınca, 12 el ateş ederek saldırganı öldürme yolunu seçti.

İŞTE O ANLAR

BELEDİYE BAŞKANI POLİSE SAHİP ÇIKTI!

Daha önce psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen kişiyi, elindeki bıçağı uyarılara karşın atmaması üzerine öldüren iki polise NYPD ile Belediye Başkanı Michael Bloomberg sahip çıktı. NYPD Müdürü Raymond W. Kelly, 'polis uygun şekilde davrandı' diye memurlarını korumaya yönelik açıklama yaparken, birden fazla ateş eden görevlinin olmasının da normal olduğunu ileri sürdü.

Kelly, polislerin Kennedy'e ateş etmeden önce defalarca biber gazı ile müdahale edip elindeki bıçağı bırakması için çaba gösterdiğini de hatırlattı. Belediye Başkanı Bloomberg ise Kelly'in açıklamalarına destek çıktı.

İZMİR'DEKİ OLAYLA İLGİLİ 5 İHMAL İDDİASI

ABD polisi 12 el ateşle saldırganı durdurdu

İzmir'deki olay sonrası ise Polis Akademisi Prof. Dr. Bedri Eryılmaz, hatalar zincirini sıraladı:

1- Yeteri kadar polis var, ama koordinasyon yok.

2- Direnen kişiyi polis kolayca etkisiz hale getirebilirdi. 

3- Bir polis kendini öne atmış, ikincisi çok geride.

4- Zaten 2 kurşun ayağa sıkılmış 3 ve 4. kurşunlar izah edilemez. 

5- Sonuç: Bu durumlarda ne yapılacağı konusunda eğitim alınmamış..

ABD polisi 12 el ateşle saldırganı durdurdu