Akinan Şemdinli saldırısından hükümeti sorumlu tuttu

Akinan Şemdinli saldırısından hükümeti sorumlu tuttu

Bir komutan ve binlerce Mehmetçiğin destansı mücadelesini anlatan Kan Uykusu kitabını yazıp ve belgeselini çekip, ardından PKK'nın üssü Kandil'de Karayılan'la birlikte poz verip, hem 'ulusalcılık' hem de 'PKK sempatizanlığı' yapan yazar Serdar Akinan, Akşam gazetesindeki köşesinde, Hakkari Şemdinli'de 23 Temmuz'da başlayan ve hala devam eden operasyonları değerlendirdi.

PKK'nın Şemdinli'yi ele geçirmek için düzenlediği ve ilk kez 'vur-kaç' değil de 'vur-kal' taktiğini uyguladığı saldırı, asker tarafından büyük bir bozguna uğratıldı. Hükümetten yapılan açıklamalara göre hala devam eden operasyonlarda 115 PKK'lı öldürüldü, 2 askerimiz de şehit düştü. Operasyonlar, bölge temizlenene kadar da devam edecek.

Akşam yazarı Akinan, PKK'nın büyük bozguna uğratıldığı bu operasyondan hükümeti sorumlu tuttu ve köşesinde hükümete sert sözlerle yüklendi.

İşte Akinan'ın HAKKARİ NE TARAFTA başlıklı o yazısı:

SURiYELi iSYANCIYA PARA VERiYORSUN DA PKK'YA NiYE KIZIYORSUN

Egemen bir devleti yıkmak için isyancılara her türlü yardımı alenen yapacaksın. Silah vereceksin, kamp vereceksin, para vereceksin ve üstüne üstlük bunu alenen yapacaksın.

Binlerce sivil biraz da bu yardımlarından ötürü ölecek.

O devletin jeo stratejik pozisyonu, küresel sistemin dengeleri açısından hayati önemde olacak. Orta ve hatta uzun vadede sen bu dengeyi değiştirecek bir adım atma kudretinden yoksun olacaksın.

Altüst ettiğin o dengeler kurulu sistemin ayarını bozduğundan etnik meseleler, otonom yapılar ortaya çıkmaya başlayacak. Bu yapının tarihsel, kültürel, ekonomik, etnik ve sosyolojik arka planından bihaber olacaksın.

GENERALLER HAPiSTE YA DA EMEKLi EDiLDi KiM SAVAŞACAK

Bölgenin en iyi donanmış ve büyük ordusu elinde olmasına rağmen, kendi sınırların içinde bir coğrafyada 14 gün savaşacak ama kontrolü ele geçiremeyeceksin.

Aynı anda karakolların basılacak ve şehitler vereceksin.
İspatlanamayan, ispatlanması da üretilen delillere dayandığı için mümkün olmayan davalarla onlarca generalini hapse atacaksın.
Hapse attığın generalleri emekli edeceksin.
Şamar oğlanına dönmüş o askerden performans bekleyeceksin.

KÜRTLERİN STATÜ TALEBİNİ CİDDİYE ALMAZSAN OLACAĞI BU

3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın.

Sonra kalkıp sustalı maymuna çevirdiğin medyanın olan biteni yazamamasından, tartışamamasından aldığın güçle, 'Terör er ya da geç kaybetmeye mahkumdur' diyeceksin.

Oldu.
Allah muvaffak etsin...