Alman Savunma Bakanı: 'Türkiye bize saygı göstermeli'

FETÖ'cülere sahip çıkıp, PKK'lılara kol kanat geren ve her fırsatta Türkiye'nin iç meselerine müdahil olmaya çalışan Almanya'dan yine bir Türkiye açıklaması geldi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye'nin demokrasi ve hukuksuzluktan uzaklaştığını iddia ederek bu durumdan şikayette bulundu. Alman bakan, "Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli." dedi.

"ALMAN VATANDAŞLARI CEZAEVLERİNDE"

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu mesnetsiz iddialarda çarptıran Alman Bakan gelişen olayları Suriye meselesine bahane ederek, "Suriye'de yaşanan gelişmeler hukuk devleti ilkelerinden kopmak, düşünce özgürlüğünü kısıtlamak ve hukuk devletine uygun olmayan şekildeAlman vatandaşlarını cezaevlerine atmaya gerekçe olamaz." diyerek eleştirdi.

"SAYGI BEKLENTİSİ"

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Passauer Neue Presse gazetesine açıklama yapan Von der Leyen Türk hükümetinin, işlerini kolaylaştırmadığını belirterek, "Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli." dedi.

"NATO MÜDAHALESİ İYİ OLDU"

Federal Meclis Savunma Komisyonu'ndan bir heyetin Konya'daki NATO üssünü ziyaret etmesine Türk hükümetinin izin vermesini ise memnuniyetle karşılayan Almanya Savunma Bakanı, ‘NATO'nun bu konuda devreye girmesinin iyi olduğunu' ifade etti.