Almanya’nın en zengin 500 kişi listesinde 3 Türk

Almanya’nın en zenginleri listesine 3 Türk girdi. Covid-19 aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti, 500 kişilik listesinin 71’inci sırasını birlikte paylaşırken ikinci el otomobil satış platformu Auto1'in kurucusu Hakan Koç da Alman iş ortağıyla birlikte 200’üncü sırada yer aldı.

Ensonhaber Ensonhaber
Almanya’nın en zengin 500 kişi listesinde 3 Türk
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Almanya’nın en zengin 500 kişi, aile ve şirketi listesi yayımlandı.

Ülkenin önde gelen ekonomi yayınlarından olan Manager Magazin’in 2026 listesine, 3 Türk girdi.

TÜRECİ VE ŞAHİN'İN SERVETİ 3,8 MİLYAR EURO

Listenin 71’inci sırasında, Covid-19 aşısını geliştirmeleriyle dünya çapında tanınırlık ve takdir kazanan, BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti yer aldı.

Çiftin serveti, 3,8 milyar euro olarak gösterildi.

200 MİLYON EURO DÜŞÜŞ

Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti, geçen yıl da aynı listeye girmiş ancak servetleri 4 milyar euro olarak kaydedilmişti.

Çiftin mal varlığındaki düşüşün BioNTech şirketini devredip, “Arife” adlı yeni bir şirket kurma kararlarıyla bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

200'ÜNCÜ SIRADA HAKAN KOÇ

Listenin 200’üncü sırasında ise Berlin merkezli ikinci el otomobil satış platformu Auto1'in kurucusu Hakan Koç yer aldı.

Hakan Koç ile sıralamadaki yerini de beraber paylaştığı iş ortağı Christian Bertermann’ın toplam serveti olarak da 1,2 milyar euro belirlendi.

ZİRVEDE BOEHRİNGER AİLESİ

Listenin ilk sırasını, ilaç şirketi Boehringer Ingelheim'ın sahibi Boehringer Ailesi aldı.

Ailenin serveti 66,7 milyar euro olarak gösterildi.