Aygün'ün yanındaki muhabirin ifadesi: Kafana sıkarız

Aygün'ün yanındaki muhabirin ifadesi: Kafana sıkarız

Aygün'e 'Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın. Bu örgüt kararı. Direnmeden bizimle gel' diyen PKK'lılara Aygün karşı koydu. Milletvekiliyle PKK'lılar arasında tartışma yaşandı. İşte Akşam muhabirinin tanık olduğu o diyalog:

'MİSAFİRİMİZ OLACAKSIN'

PKK: Bize direnme. Partinin kararı. Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın.
Aygün: Beni tanıyorsunuz. Tunceli milletvekiliyim. Yaptığınız yanlış.
PKK: Geleceksin, yoksa zor kullanırız.
Aygün: Ben sizinle gelmeyeceğim. İsterseniz öldürün. Bugüne kadar Tunceli'nin ve Alevilerin çıkarlarını korumak için çalıştım.
PKK: Direnmemeni söyledik. Bizimle gelmezsen kafana sıkarız.
Aygün: Gelmeyeceğim isterseniz sıkın.

KARŞI ÇIKTI AMA TEHDİT EDİLDİ

Yaklaşık 20 dakika süren bu diyaloğun ardından PKK'lılar, Aygün'ü ormanlık alana götürdü. Bu sırada Kadir Merkit ile Deniz Tunç da Aygün'ün götürülmesine karşı çıkmak istedi. Ancak teröristler ikisini de 'Kafanıza sıkarız. Buradan gidin' diyerek tehdit ettiler. Hüseyin Aygün ormanlık alana götürülürken, Merkit ve Tunç'a dönerek 'Dediklerini yapın. Gidin' diye seslendi. Aygün'le birlikte aracın yanından uzaklaşan PKK'lılar ormanda izlerini kaybettirdiler. 'Belki bırakırlar' diye düşünerek bir süre bekleyen Merkit ile Tunç, Tunceli'ye dönüp olayı emniyete ihbar etti. İki görgü tanığının ifadesini bizzat Tunceli Emniyet Müdürü aldı. PKK, milletvekilinin 'alıkonulduğunu' açıklayarak olayı üstlendi.

KADİR MERKİT'İN İFADESİ

'Hüseyin Aygün, bütün gün Ovacık'ta vatandaşla buluştu. Dönüşte aynı araçtaydık. Fırtına Veli çeşmesine geldiğimizde yolumuz kesildi. Kaçma şansımız olmadığı için durmak zorunda kaldık. Hüseyin Aygün, PKK'lılarla gitmemek için uzun süre direndi. Kendisini neden götürmek istediklerini birkaç kez sordu. Her seferinde verdikleri yanıt, 'örgüt kararı' oldu. Engelleme çabalarımız, tehdit edildiğimiz için sonuçsuz kaldı. Biz direnmeye devam edince bizi de ölümle tehdit ettiler. Aygün bu sırada bizim can güvenliğimizi düşünerek 'Dediklerini yapın' diye bağırdı. Silah tehdidiyle ormanlık alana götürdüler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bırakılır mı diye biraz bekledik. O bölgede telefonlar çekmediği için kimseye de haber veremedik. Sonra araca binerek Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Olanları anlattık.'

Kaçıranlar sivil giysiliydi

Aygün'ün danışmanı Deniz Tunç ise şunları söyledi: "Fırtına Çeşmesi denilen yerde önümüzü kestiler. Sivil giysili ve silahlıydılar. PKK'lı olduklarını söylediler. Hüseyin Bey araçtan inmek istemedi. PKK'lılarla Kürtçe konuştu. PKK'lılar direk 'Hüseyin Bey sizi alıkoyacağız' dediler. Hiç kimlik kontrolü bile yapmadan direk ismiyle hitap etmeleri geçeceğimizi bildiklerini düşündürdü bize. Hüseyin Bey araçtan inmek istemeyince 'Bizi zor kullanmak durumunda bırakmayın' dediler. Silahları bize de doğrultunca Hüseyin Bey 'Sakın onlara dokunmayın. Bırakın çocukları, onlar gitsin' dedi. Hüseyin Bey'i alıp uzaklaştılar."

Emre Uslu: Vekil kaçırma eylemi Batı'nın tepkisini çeker

Şamil Tayyar'a Twitter'dan tepki

BDP'li Sakık: Milletvekili kaçırıldığı için üzgünüz

CHP'den kaçırılan vekille ilgili ilk açıklama

Başbakan'dan ilk açıklama

Tunceli Valisi'nden açıklama - video

Hüseyin Aygün'ün CHP'deki çıkışları