Aylin Nazlıaka'dan Atatürk haberini yapan gazeteciye dava
Detay Haber

Aylin Nazlıaka'dan Atatürk haberini yapan gazeteciye dava

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de ele alınan konulardan biri, CHP'li Aylin Nazlıaka’nın odasındaki Atatürk resminin inidirildiği iddası üzerine yaşanan tartışmaydı.

ENGİN ALTAY: YOK ÖYLE BİR ŞEY

Gazeteci Nedim Şener, programın konuğu CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a konuya dair iddia hakkında şu soruyu sordu:

"Muharrem İnce, Aylin hanımın olayı kendisine anlattığı söyledi. Ayrıca Aylin Nazlıaka, olayı yazan gazetecinin internet sitesi hakkında şikayette bulundu. O gazetecinin telefon ve bilgisayarına el konulması için savcılığa talepte bulundu. Ne düşünüyorsunuz?"

MUHARREM İNCE: BU OLAY DOĞRUDUR

Engin Altay "Böyle bir şey yok" diye yanıt verirken, Nedim Şener'in "Muharrem İnce'nin konuyla ilgili açıklaması var" sözlerinde ısrarı üzerine, Muharrem İnce canlı yayına telefonla bağlanarak olaya açıklık getirdi ve şunları söyledi:

"Aylin Nazlıaka, Meclis'te konuyu bana anlattı. Resmi indirenin kim olduğunu sordum, ama söylemedi. Ne partimi ne de genel başkanımı zor durumda bırakmak istemem. Ama doğruyu da söylemek zorundayım. Kimseye söylemedim. Tam genel başkana olayı aktaracakken, olay basına yansıdı... Bu olay doğrudur. Genel merkez yıpranmasın diye bu olayı sakladım."

Muharrem İnce: Atatürk resminin indirildiği doğrudur

OLAY NASIL HABER OLDU

Gazeteci Talat Atilla, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın odasında asılı bulunan Atatürk resmini, “Artık yeni şeyler söyleme zamanı” diyerek indirdiğini ve bunu da 10’a yakın CHP’li vekilin olduğu bir ortamda anlattığını yazmıştı.

NAZLIAKA DOĞRULADI

Talat Atilla, sitesinden Nazlıaka’ya o vekilin ismini açıklaması yönünde ısrarlı çağrılarını sürdürürken ilginç bir gelişme yaşandı. Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar Nazlıaka ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıyarak olayı Nazlıaka'nın doğruladığını yazdı.

ATATÜRK FOTOĞRAFINI DUVARDAN İNDİREN CHP'Lİ VEKİL, GERİ ASTI

Önkibar’ın köşesine taşıdığı Nazlıaka açıklaması şöyle: “Benim Atatürk sevgim tescillidir. Dolayısı ile Ata’nın resmini duvardan indirmeyi ihanet sayarım. Ancak olay doğrudur. Bir CHP’li bunu yaptı ve ben ona tanıklık ettim. O milletvekili ise haber çıkınca Ata’nın fotoğrafını yeniden astı.”

Aylin Nazlıaka ısrarlarıma rağmen o CHP’linin ismini açıklamadı. Bu sefer CHP’den bir İstanbul Milletvekilini aradım… Dediği şu: “Olay doğru ve o isim bir hanım milletvekili.” İspatı olmadığı ve haksızlık yapmamak için o ismi yazmıyorum, ancak CHP içinde böyle bir tablonun varlığı maalesef doğru ve kahredicidir.