BAE Türkiye'nin Libya tezkeresini kınadı
ensonhaber.com

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye'nin Libya tezkeresinin TBMM'de kabul edilmesini kınadıklarını açıkladı.

Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Söz konusu müdahale Arap ulusal güvenliğine ve Akdeniz havzasının istikarına açık bir tehdittir" ifadeleri kullanıldı.

ULUSLARARASI TOPLUMDAN YARDIM İSTEDİ

Türkiye'nin Libya'ya tehlikeli bir rol üstlendiğini öne süren BAE yönetimi açıklamasında, 'milislerin ve Türkiye destekli silahlı grupların Libya'da faaliyet göstermesine izin vermek yerine tarafların işleyen bir devlet yapısı kurmak için çalışması' çağrısında bulundu.

Ayrıca BAE, uluslararası toplumdan da sorumluluk almalarını ve Türkiye'nin Libya tezkeresi hakkında önlem almalarını istedi.

BAE Türkiye'nin Libya tezkeresini kınadı

MISIR DA TEZKERE KARARINI KINADI

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki Libya tezkeresiyle ilgili açıklama yayımladı. TBMM'nin tezkereyi onaylamasının sert dille kınandığını belirten açıklamada, 'Türkiye'nin Libya'ya asker konuşlandırmasının Akdeniz bölgesinde istikrarı olumsuz etkileyeceği' dile getirildi.

Kararın 'Berlin süreciyle ortaya konulan Libya'da çözüm çabalarını olumsuz etkileyeceği' öngörüsünü kaydeden açıklamada, 'Türkiye'nin bu hamlesine acilen karşılık verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunularak' şu vurgu yapıldı: "Türk meclisinin attığı adımlar, uluslararası kararların ve BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’ya yönelik yaptırımları ve silah sevkiyatı ile askeri işbirliğine ambargoyu öngören 2011 tarihli 1970 sayılı kararının ihlalidir."

BAE Türkiye'nin Libya tezkeresini kınadı