Bakan Albayrak: Hedeflerimizi tutturduk
ensonhaber.com

2019 yılının ilk günlerinde Bakan Berat Albayrak, geçtiğimiz yılın ekonomik verilerini değerlendirdi. 2019 yılıyla ilgili beklentilerini açıkladı.

"EYLÜLDE ORTAYA KOYDUĞUMUZ HEDEF TUTUYOR"

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyon verileriyle ilgili şunları söyledi: "Enflasyonda yıl sonu itibarıyla hedeflerimizin neredeyse tamamını tutturduk, hatta daha iyi bir performans ortaya koyduk eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor.  2019'da, 2020 ve 2021'e temel oluşturması noktasında, güçlü bir şekilde, aynı ciddi duruş ve kararlılıkla yola devam edeceğiz."

Bakan Albayrak: Hedeflerimizi tutturduk VİDEO


"KOBİ'LER İÇİN GÜZEL BİR PAKET AÇIKLAYACAĞIZ"

Gece döviz piyasasındaki dalgalanmayla ilgili; "Dün gece, Asya piyasalarındaki olumsuz seyirden dolayı bir dalgalanma oldu." ifadelerine yer veren Albayrak, küçük ve orta ölçekli esnaf içinse şu müjdeyi verdi: "Üretim, üretilen zenginlikle birlikte tekrar yatırıma, katma değere, istihdama bir dönüşümü ortaya koyan rekabetçi bir Türkiye ekonomisine doğru hızla ilerliyoruz. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için tüm bankalarımızla birlikte maliyetini düşürdüğümüz güzel bir paket üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız."

Günün önemli gelişmeleri VİDEO