Bangladeş'teki seçimlerde kan döküldü: 17 ölü, 64 yaralı
AA

qweqwe

Daily Star'ın haberine göre, milyonlarca kişinin genel seçimler için sandık başına gittiği ülke, seçimle ilgili birçok şiddet olayına sahne oldu.

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkenin 13 bölgesinde seçimle ilgili, çoğu iktidar ve muhalefet partisi destekçileri arasında çıkan çatışmalarda, geceden bu yana 17 kişi hayatını kaybetti.

Şiddet olaylarınd,a ilk belirlemelere göre 64 kişi yaralandı, 8 kişi gözaltına alındı.

Yerel basında çıkan haberlerde, 22 adayın seçimden çekildiği belirtildi.

Muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Parti (BNP) kıdemli Eş Genel Sekreteri Ruhul Kabir Rizvi, basına yaptığı açıklamada, 100'den fazla seçim bölgesinde oylamada hile yapıldığını, bazı muhalefet temsilcilerinin ve seçmenlerin engellendiğini ileri sürdü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Hafta başından itibaren binlerce asker, ülkenin çeşitli bölgelerine konuşlandırıldı.

Seçimler sırasında ülke genelinde 650 binden fazla güvenlik görevlisinin emniyeti sağlamak üzere görev yaptığı bildirildi.

Bangladeş ordusunun halkla ilişkiler bürosu, askerlerin 2 Ocak'a kadar görevleri başında olacaklarını açıklamıştı.

Bangladeş'te 5 Ocak 2014'te yapılan genel seçimi iktidardaki Avami Birliği kazanmıştı.

BANGLADEŞ SEÇİMLERİ

Bangladeş Seçim Komisyonu üyesi Mahbub Talukder, bir seçim merkezini ziyaret ettikten sonra basına, orada muhalefet temsilcilerini göremediğini belirtti.

Polis Müfettişi Muhammed Cavid Patvary, gazetecilere verdiği demeçte, "Birkaç istisnai olay dışında seçimlerin barışçıl bir ortamda gerçekleştiğini" söyledi.

Yerel haber ajansı UNB'ye göre, Başbakan Şeyh Hasina, oylamada usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddederek “Halkın verdiği kararı kabul edeceğim." dedi.

Bangladeş'te, kayıtlı 104 milyondan fazla seçmen bulunuyor.

Çoğu, iktidardaki Şeyh Hasina liderliğindeki Awami Birliğinin öncülüğündeki Büyük İttifak, muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partinin (BNP) öncülük ettiği ve Dr. Kemal Hüseyin'in liderliğindeki Ulusal Birlik İttifakı ile solcu partilerden oluşan Demokratik İttifak altında yer alan 39 siyasi parti seçime katılıyor.

Seçimlerde, bin 848 milletvekili adayı parlamentodaki 300 sandalyeden 299'u için yarışıyor. Ulusal Birlik İttifakı adayının ölümü üzerine bir bölgedeki seçim 27 Ocak'a ertelenmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)