Başbakan ASKON'da konuştu

Başbakan ASKON'da konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) İstanbul Çırağan Sarayı'ndaki 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

TERÖR KÜRT KARDEŞLERİME ACI VE ÖLÜM VERDİ

Yaşanan terör olaylarının bu ülke için büyük kayıp olduğunu söyleyen Erdoğan, "Terör acıdan gözyaşından başka bir şey vermedi. Terörün hiçbir bahanesi olamaz. Terör Türkiye'nin güçlenmesinin önünde bariyer olmuştur. Türkiye'nin ayağında pranga olmuştur Terör hedefine ulaşmadı ve ulaşması da mümkün değil. Terör, Kürt kardeşlerime acı ve ölümden başka bir şey vermedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARI MECLİS' E GİRDİ

Benim Kürt kardeşim devletin kademelerinde en üst düzeyde yer almıştır. Bölücü terör örgütünün uzantıları da parlamentoda yer almıştır. Bu ülkede bizim dönemimize kadar baskıyı sindirmeyi, asimilasyonu ret ve inkarı bizler de yaşadık. Bir çok işadamımız fişlendi, onların ürünleri bir çok yere sokulmadı. İşyerlerinin çökmesi için ne gerekiyorsa yapıldı. Hep hukuksuz şekilde ötelendik, itildik. Ama hiçbir zaman şiddeti bir yöntem olarak aklımızdan geçirmedik.

"MEDYA VE MUHALEFET KÖSTEK OLUYOR"

Terörün bahanelerini ortadan kaldırdık. Son 10 yılda terör meselesini çözmek için çok çaba sarfettik. Biz bu yolda yürüken yazılı ve görsel medya bu mücadelede bize destek vermedi. Tam tersine bölücü terör örgütüne destek verdi. Bugün de hala devam ediyor. Peki bunlarla konuşuyor muyuz? Tabii ki konuşuyoruz, ama sonuç vermiyor. Muhalefet de bize destek vermedi, köstek oldu.

BU MESELE ÇÖZÜLECEK

Bu sorun çözülecek. Türkiye'nin büyümesine engel olan, ayak bağı olan bu cerah atılacak. Ne olacaksa olsun.. Sürece olumlu bakıyoruz, ama temkinli ve dikkatliyiz. Geçmişte nasıl provoke edildiğini çok iyi biliyoruz. Hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın yılmadan devam edeceğiz.

PARİS'TEKİ SUİKAST SÜRECİ BALTALAMAK İÇİN YAPILDI

Paris'te gerçekleştiriken suikast bu süreci baltalamak için yapıldı. Kendi içinde hesaplaşma da olabilir. Fransa'dan suçluları derhal bulmasını istiyoruz. Terör örgütünün kurucuları arasında yer alan, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranlar var bunların içinde. Hollande'ın bunlarla görüştüğünü söyleyemesi gaflettir.

HOLLANDE BU TERÖRİSTLERLE NEDEN GÖRÜŞTÜ HESAP VERSİN

Biz işi kovalıyoruz, neticesini alırız veya alamayız. 2007'de Sakine Cansız Almanya'da gözlatında alındı. Türkiye'nin iade talebine rağmen kabul edilmedi. Bu teröristin Paris'te olduğunu bildirdik, Fransa bize hiç adım atmadı. Fransa Devlet Başkanı bu teröristlerle neden konuştu? Derhal Fransız, Türkiye, dünya kamuoyuna açıklanmalı.

SAKİNE CANSIZ'IN NİŞANLISINI PKK İNFAZ ETTİ

BDP ilk andan itibaren devleti suçlamaya başladı. Örgüt ihtimali olma ihtimalini görmezden geldiler. Neden? Çünkü işlerine gelmedi. PKK pür-i pak bir örgüt mü? Mazlum Doğan, Mazlum Korkmaz, örgüt içinde nice genç, nice çocuk infaz edildi. 5 tane kadın teröristi de böyle infaz edildi. Sakine Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener dahi örgüt tarafından infaz edildi. Suçu devlete atmaya çalışanlar geçmişte örgüt içi infazları sorgulayamadılar. Biz süreci etkilememesi içintüm tedbirleri aldık.

ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA HALEL GETİRMEYİZ

Kimse tedirgin olmasın, şehitlerimizin hatırasına asla halel getirmeyiz. Tam tersine biz şehitlerimizin de ruhunu muazzez edecek bir kardeşlik yolunda ilerliyoruz.