Başbakan Erdoğan'ın cevaplamadığı iki soru

Başbakan Erdoğan'ın cevaplamadığı iki soru

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime iki gün kala NTV'ye konuk oldu.

Başbakan Erdoğan, Oğuz Haksever, Nermin Yurteri, Nilgün Balkaç ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

'BAZI KİTAPLAR BOMBADAN TESİRLİ'

(Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanması ile ilgili soruyu Erdoğan adeta geçiştirdi) 'Öyle kitaplar var ki bombadan daha tesirlidir' açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Bazı kitaplar bombadan daha tesirli...

BİR ÖĞRETMENE BU YAKIŞIR MI?

Çakır, "Hopa'daki olaylarda iyi bir insan hayatını kaybetti. Metin Lokumcu benim de akrabamdı. Sizin olayın ardından sarf ettiğiniz sözler, ailesi olarak biz yadırgadık. Aradan geçen zaman içinde bu konuyu heralde düşünmüşsünüzdür. Diyeceğiniz bir şey var mı?" diye sordu.

Erdoğan: Lokumcu bana taş attı...

Erdoğan Çakır'ın sorusuna "Ben öncelikle tabi Metin Lokumcu'nun akrabanız (Ruşen Çakır) olması nedeniyle başınız sağ olsun diyorum. Arkadaşlarım size bazı resimleri ve ses kasetlerini ulaştırsınlar. Acaba emekli bir öğretmene bu yakışır mı, diye hakkı teslim etmeniz lazım. Ben öyle ifadeleri emekli öğretmene yakıştırmam, elindeki taşı yakıştırmam." diyerek cevap verdi.. Başbakan'ın cevabı sonrası Çakır, "Ama öldü efendim" dedi..

POLİS ADETA ŞAMAR OĞLANI

Erdoğan sözlerine Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek devam etti: Kemal Kılıçdaroğlu 'Polis kendisi düştü' diyor, ne kendisi düşmesi.. Ziyaret etmeyle sanıyorum bunu çözüyorum sanıyor. Kimsenin o polisten bahsettiğini görmedim. Polis adeta şamar oğlanı.