Başbakanlık'taki silah sesleriyle ilgili açıklama

Başbakanlık'taki silah sesleriyle ilgili açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısının başlamasından 10 dakika sonra Başbakanlık Merkez Bina'da 3 el silah sesi duyuldu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken, Başbakanlık kaynaklarından olayla ilgili bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başbakanlık Merkez Bina'nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde bugün kurusıkıyla havaya 3 el ateş eden şahıs, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin müdahalesiyle yakalanarak gözetim altına alınmıştır.

BAŞBAKANLIK MERKEZ BİNA'DA SİLAH SESLERİ

BAŞBAKANLIK'TA SİLAH SESLERİ

Başbakanlık'taki silah sesleriyle ilgili açıklama

RİZE ÇAYELİ NÜFUSUNA KAYITLI

Saldırganın kimliği, Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edilmiştir. Sabıkalı saldırganın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş; müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir.”

GÜMRÜK BAKANLIĞI'NDA DA HAVAYA 4 EL ATEŞ ETMİŞ

Başkaban 28 şubat 2012'de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda da benzer eylemde bulundu. Bakan Hayati Yazıcı ile görüşmek isteyen Başkaban korumalar tarafından Bakan'la görüştürülmedi. 7 Mart'ta yeniden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gelen Başkapan, ısrarları üzerine Bakan Danışmanı Ali Bayraktar ile görüştü. Ali Bayraktar, Başkapan'a "İstanbul'a geri dön" tavsiyesinde bulundu. Bu söze sinirlenen Başkaban, koridora çıkarak kurusıkı tabanca ile havaya 4 el ateş etti. Gözaltına alınan Başkaban, Anafartalar Polis Merkez Amirliği'ne götürüldü. İfadesinde, "Ben bu olayı işsizliğin vermiş olduğu bunalım ile kendimde olmadan gerçekleştirdim. Pişmanım" dedi. Savcılığa sevkedilen Başkaban serbest bırakıldı.

BAŞBAKANLIK'TA 3 EL SİLAH SESİ DUYULDU İDDİASI

Başbakanlık'taki silah sesleriyle ilgili açıklama

Saldırganın etkisiz hale getirildiği o an

Başbakanlık'taki silah sesleriyle ilgili açıklama