BBC'den Melih Gökçek'e cevap

BBC'den Melih Gökçek'e cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, BBC'nin Türkiye muhabiri Selin Girit'i hedef alan "ajanlık" suçlaması ile ilgili BBC'den açıklama geldi.

İŞTE BBC'NİN GÖKÇEK'E YANITI

Açıklama şu şekilde:

"BBC, Türkiye'de yetkililerce sürdürülmekte olan ve BBC'nin güvenilirliğine darbe vurmayı, muhabirlerini de sindirmeyi amaçlayan kampanya nedeniyle büyük kaygı duymaktadır.

Türkiye'deki protestoları izleyen muhabirlerimizden biri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine, doğrudan adını anarak sosyal medyada saldırmasının ardından çok sayıda tehdit mesajına hedef olmuştur.

BBC ve bünyesindeki bütün gazeteciler tarafsız ve bağımsız gazetecilik ilkesine bağlıdır. BBC muhabirlerinin bu şekilde doğrudan hedef alınması kabul edilemez.

BBC'nin yayınları konusunda kurumsallaşmış yorum ve şikâyet mekanizmaları vardır. Türkiye'deki yetkililere bu mekanizmaları kullanmaları çağrısında bulunuyoruz"

LONDRA'YI GÖRMEYEN BBC

BBC, Londra'da G8 protestoları kapsamında yapılan gözaltılar ve polis müdahalesi haberlerini görmezden gelip, Taksim'de çıkan Gezi Parkı olayları "Mısır'ın Tahrir Meydanı'nda çıkan olaylara benzeterek, diktatörün devrilmesi için yapılan eylemler" yorumlarında bulunmuş ve Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çekmişti.

BBC'den Melih Gökçek'e cevap