Beşiktaş, Alanyaspor deplasmanında: Muhtemel ilk 11'ler
Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş, deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya geliyor. İlk hafta 3 puanı cebine koyan siyah-beyazlılar mutlak galibiyet için sahaya çıkarken Alanyaspor da 3 puan için sahaya çıkacak.
Beşiktaş, Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek
Alanya Oba Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 21.30'da başlayacak.
Mücadelede hakem Adnan Deniz Kayatepe düdük çalacak.
BEŞİKTAŞ'TA HEDEF 2'DE 2
Sezona Eyüpspor galibiyetiyle giren siyah-beyazlı futbol takımı, Akdeniz ekibini mağlup ederek 2'de 2 yapmayı hedefliyor.
Vincenzo Italiano yönetimindeki Beşiktaş'ta, takımdan ayrılması beklenen savunma oyuncusu Felix Uduokhai dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

MUHTEMEL 11'LER
Alanyaspor: Paulo Victor; Nuno Lima, Fidan Aliti, Ümit Akdağ; Florent Hadergjonaj, Gaius Makouta, Antonio Maestro, Ruan; Hwang Ui-jo, İbrahim Kaya, Meschack Elia.
Beşiktaş: Nübel, Taylan Bulut, Djalo, Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Cerny, Olaitan, İlhan Fakılı, Oh
VLAHOVIC LİGDE FORMA BEKLİYOR
Beşiktaş'ta yeni transfer Dusan Vlahovic, Alanyaspor karşısında görev verilmesi durumunda Süper Lig'de ilk kez forma giyecek.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Kauno Zalgiris'e karşı ikinci yarıda süre alan Sırp golcü, teknik direktör Vincenzo Italiano'dan ligde de şans bekleyecek.

KAPTAN ORKUN KÖKÇÜ FORMDA
Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, bu sezona da skorer kimliğiyle giriş yaptı.
Avrupa kupalarında ve ligde oynanan toplam 6 maçta da forma giyen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, söz konusu karşılaşmalarda 3 kez gol sevinci yaşadı.
UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Midtjylland ile oynanan iki maçta da 1'er gol kaydeden Orkun, Kauno Zalgiris'e karşı da gol atmayı başardı ve sezon başında 6 karşılaşmada 3 gole ulaştı.

6'DA 6 YAPTI GOL YEMEDİ
Beşiktaş, bu sezona 5 UEFA Avrupa Ligi elemeleri, 1 de Süper Lig olmak üzere oynadığı 6 maçı da kazanarak başladı.
Üst üste 6 karşılaşmayı da kazanarak taraftarını mutlu eden siyah-beyazlılar, söz konusu mücadelelerde kalesini gole kapattı.
Vincenzo Italiano'nun öğrencileri, bu maçlarda 9 gol kaydetti.
NUBEL 540 DAKİKADIR GOL YEMİYOR
Beşiktaş'a sezon başında katılan kaleci Alexander Nübel, siyah-beyazlı kariyerine 6 maçta da kalesini gole kapatarak başladı.
Alman file bekçisi, 6 karşılaşmanın tamamında görev yaparken toplam 540 dakikada kalesinde gol görmedi.

6 FARKLI OYUNCUDAN GOL KATKISI
Siyah-beyazlı takımın bu sezon 6 maçta attığı 9 golde, 6 farklı oyuncunun imzası var.
Beşiktaş'ta kaptan Orkun Kökçü 3, Vaclav Cerny 2, Milot Rashica, Semih Kılıçsoy, Hyeon-gyu Oh ve Amir Murillo ise 1'er gol kaydetti.
21. KEZ KOZLARINI PAYLAŞACAK
Süper Lig'in 2. haftasında Alanyaspor'a konuk olacak Beşiktaş, rakibiyle bu kulvarda 21. kez kozlarını paylaşacak.
Resmi maçlarda ilk kez 2016-2017 sezonunda karşı karşıya gelen iki takım arasındaki 20 karşılaşmadan 10'unu siyah-beyazlı ekip, 4'ünü Akdeniz temsilcisi kazandı, 6 maç ise berabere sona erdi.
Söz konusu müsabakalarda Beşiktaş 37 kez fileleri havalandırırken Alanyaspor, 23 gol kaydetti.

BEŞİKTAŞ SON 6 LİG MAÇINDA
Siyah-beyazlı futbol takımı, Alanyaspor ile ligde oynadığı son 6 maçta galip gelemedi.
Ligde 2023-2024 sezonunda İstanbul'da ağırladığı rakibine 3-1 kaybeden Beşiktaş, sezonun ikinci yarısında ise 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrıldı.
2024-2025 sezonunda takımların oynadığı lig müsabakaları ise İstanbul ve Alanya'da 1-1'lik skorlarla sona erdi.
Tarafların geçen sezon yaptığı maçlarda Akdeniz ekibi sahasında 2-0 galip gelirken, Beşiktaş'ın ev sahibi olduğu mücadele ise 2-2 sonuçlandı.
Beşiktaş, Akdeniz temsilcisi karşısında son lig galibiyetini 2022-2023 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da oynanan maçta 3-0'lık skorla aldı.

ALANYA'DAKİ 11 MAÇ
Süper Lig'de iki takım, Alanya'da 11. kez karşılaşacak.
Geride kalan müsabakalarda tarafların galibiyetlerde 3-3'lük eşitliği bulunuyor.
Alanya'da oynanan 4 maç ise berabere sonuçlanırken iki takım da 14 kez gol sevinci yaşadı.