Beyaz Saray: Öcalan'ın çağrısı bölgeye barış getirecek

ABD, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısını olumlu karşıladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Öcalan’ın PKK’ya yönelik çağrısının bölgeye barış getirmeye yardımcı olacağına inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, terör örgütü PKK’nın silah bırakması ve tasfiye edilmesi yönündeki çağrısının ardından, PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’dan beklenen açıklama geldi.

İMRALI'DAN ÇAĞRI: PKK KENDİNİ FESHETMELİ

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yayınlanan çağrıda Öcalan, PKK'nın tüm unsurlarına bugün itibarıyla silah bırakma talimatı vererek tarihi bir çağrı yaptı.

İmralı'dan yapılan açıklamada, “Tüm gruplar silahlarını bırakmalı ve PKK kendini feshetmeli.” ifadeleri kullanıldı.

Öcalan, bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstlendiğini de vurguladı.

Abdullah Öcalan'ın 'silah bırakın' çağrısı dünya basınında

BEYAZ SARAY: BÖLGEDE BARIŞA YARDIMCI OLACAK

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Brian Hughes de yazılı açıklamasında, "Bu önemli bir gelişme ve Türk müttefiklerimizin ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki DEAŞ karşıtı ortakları konusunda rahatlamasına yardımcı olacağını umuyoruz. Bunun bu sorunlu bölgeye barış getirmeye yardımcı olacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

İmralı'dan gelen tarihi çağrı: Türkiye 40 yıllık terör belasından kurtuluyor

IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani de çağrıyı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

IKBY Başkanlığından Barzani adına yapılan yazılı açıklamada, "Süreci başarılı kılmak için her türlü rolü oynamaya hazırız." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Silahla ve şiddetle değil, ancak bu yolla (demokrasi) daha iyi sonuçlar ve başarılar elde edilebilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Almanya Başbakanı Scholz, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın çağrısından memnun
Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi