2023 Anaokulu ve kreşler ne zaman açılacak? İşte anaokulu, okul öncesi eğitim kurumları açılış tarihi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası anaokulu ve kreşlerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Son olarak ilkokul, ortaokul, lise seviyesindeki okullar 13 Şubat tarihine dek tatil edilmişti. Peki anaokulu ve kreşler ne zaman açılacak?

Anaokulu ve kreşler ne zaman açılacak?

Veli ve öğrenciler tarafından anaokulu ve kreşlerin açılacağı tarih sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün konu ile ilgili açıklama yapımş ve üniversitelerin yaz dönemine kadar uzaktan eğitime geçtiğini ifade etmişti. Özellikle deprem bölgesinde eğitim alan öğrenciler için nakil hakkı ve 2. dönem devamsızlık zorunluluğu da kaldırıldı.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nden açıklama geldi ve sadece özel okulda okul öncesi eğitim gören çocukları kapsayacak şekilde depremi etkileyen 10 il haricindeki diğer 71 ilde eğitim öğretime 13 Şubat Pazartesi günü başlanacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı karar hakkında şunları söyledi:

“Hem deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan anneler tarafından, mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecekleri bir yer bulamadıkları gerekçesiyle okul öncesi kurumların açılması yönünde yoğun taleplerin olduğu Bakanlığımıza ulaşan yazılardan anlaşılmaktadır.

Bu nedenle Afet bölgesindeki 10 il dışında 71 ilimizde, özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat Pazartesi tarihinde eğitim öğretime başlamaları uygun görülmüştür."

71 ilde eğitim öğretim 20 Şubat'ta başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada “Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatma kararı aldık." ifadelerini kullanmıştı.

Yani son bilgilere göre 20 Şubat itibariyle 71 ilde eğitim öğretim başlayacağı biliniyor. Anaokulları hakkında ise henüz yeni bir açıklama bulunmuyor.