6 Şubat için uyarmıştı! Deprem kahini Frank Hoogerbeets kimdir? Bilmediği deprem yok...

Türkiye, kendisini 6 Şubat depremini 3 gün önceden bilmesiyle tanıdı.

Avusturalyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, 3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşımda “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” ifadesini kullanmıştı.

Hogeerbeets, "deprem kahini" olarak biliniyor.

Yaptığı yeni tahminle bir kez daha adından söz ettiren ünlü deprem uzmanı, merak konusu oldu.

Dünya, Merkür ve Satürn gezegenlerinin yakınlaşacağını belirten Hoogerbeets, "Ayın 3'ü veya 4'ü civarında, büyük bir sismik olay olabilir. Ayrıca dolunay veya ayın 6 ile 7'si gibi de olabilir. Abartmıyorum. Korku yaratmaya çalışmıyorum. Kritik gezegen geometrisinin sismik olaylara neden olduğu biliniyor. Bunu küçümsememeliyiz." sözleriyle dikkat çekti.

Frank Hoogerbeets kimdir sorusu depreme dair araştırılanlar arasında yerini aldı. Peki, depremleri önceden bilen Frank Hoogerbeets kimdir? İşte bilgiler...

Deprem kahini Frank Hoogerbeets kimdir

26 Ekim 1968 doğumlu Frank Hoogerbeets, çocukluk yaşlarından itibaren güneş sistemi ve gezegenlere ilgi duydu.

İlk deprem tahimini 20 Nisan 2015'te Facebook'ta yaptı. Bu tahminin ardından 25 Nisan 2015’te Nepal’de 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

"En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinin üçüncü sırasında bulunan Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu.

Hoogerbeets, tahminlerini YouTube kanalında yayımladığı videolarda veya Twitter'da yaptığı paylaşımlarda dile getiriyor.

Gezegenleri izleyerek deprem tahminlerinde bulunan ünlü gökbilimci Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle biliniyor.

Twitter üzerinde 1 milyon 300 bin takipçiyi aşan Frank Hoogerbeets büyük İstanbul depremi üzerine çalışıyor.