Bağış yapmadan telefonu kapanmıştı! Eski Başbakan Tansu Çiller'in bağış miktarı belli oldu...

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından depremzedeler için yardım kampanyaları devam ediyor. Depremzedeler için bu akşam Türkiye Tek Yürek bağış gecesi düzenlendi. Yardımlar toplanmaya devam ediyor.

Türkiye Tek Yürek bağış gecesinde canlı yayına bağlanan Tansu Çiller, konuşmasını yaptıktan sonra bağış miktarını açıklamadan telefon kapanmıştı.

Tansu Çiller'in ne kadar bağışlayacağı merak konusu olurken, bağış miktarı belli oldu. İşte Tansu Çiller'in bağışı...

Tansu Çiller'den depremzedelere bağış!

Eski Başbakan Cansu Çiller, depremzedeler için 1 milyon TL bağış yapacağını duyurdu.

Tansu Çiller kimdir?

24 Mayıs 1946 tarihinde dünyaya gelen Tansu Çiller, Türk ekonomist, akademisyen, siyasetçi ve 22. Türkiye Başbakanı. Başbakanlık görevini 1993-1996 yılları arasında sürdüren Çiller, Türkiye siyasi tarihindeki ilk ve tek kadın başbakandır. 1993-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi genel başkanlığı görevini yürüttü. 1996-1997 yılları arasında Başbakan yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendi.

Refah Partisi'ni kapatma davası devam ederken Erbakan, başbakanlık görevini Çiller'e devretmek amacıyla 18 Haziran 1997'de Cumhurbaşkanı Demirel'e istifasını sunmuştur.[2] Cumhurbaşkanı Demirel 54. hükûmet protokolü gereği başbakanlık görevini Çiller'e vermemiştir. 1999 Türkiye genel seçimlerinde partisi %7,17 oy kaybederek 5. sıraya gerilemiştir. 2002 Türkiye genel seçimlerinde ise partisi %9.54 oy oranıyla küçük bir farkla seçim barajının altında kalmıştır. 2002 yılında yapılacak kongrede adaylığını koymayacağını açıklamıştır ve aktif siyasetten çekilmiştir.