Bruce Willis'in hastalığı demans nedir? İşte demans belirtileri...

Dünyaca ünlü yıldız Bruce Willis’ten gelen üzücü haber sonrası demans hastalığı belirtileri merak ediliyor. Hollywood’da aksiyon filmleriyle bilinen 67 yaşındaki Willis'in hastalığı hakkında ailesi tarafından açıklama yapıldı ve hastalığın bir tedavisinin olmadığı açıklandı. Peki demans hastalığı belirtileri neler?

Demans hastalığı nedir?

Willis, geçtiğimiz yıl afazi hastalığını yakalanmış ve oyunculuk kariyerini sonlandırma kararı almıştı. Willis’in ailesi tarafından sağlığı hakkında yeni bir açıklama geldi ve oyuncunun “demans” hastalığına yakalandığı açıklandı.

Hastalığın, bugün herhangi bir tedavisi olmasa da kesin bir teşhis konulmasının önemli olduğu vurgulandı. Bu hastalık nedeniyle Bruce Willis'in iletişim kurma yeteneğinin de büyük ölçüde engelleneceği ifade edildi.

Demans hastalığı belirtileri neler?

Demans hastalığı, beyinde gerçekleşen hasardan kaynaklanan ve ilerleyen bir bozukluk olup kişide yaşından beklenen beyin performansını gösterememesi anlamına gelmektedir. Bu hastalıkta özellikle etkilenen bölgeler hafıza, dikkat, dil ve problem çözme alanları olmaktadır. Ayrıca durumun ileri aşamalarında kişi zaman, yer ve kişi oryantasyonunu sağlayamayıp kaybetmektedir.

Demans hastalığı türleri neler?

Demans hastalığı kendi içerisinde bazı türlere ayrılmaktadır. Bu türler şöyledir:

Vasküler tip demans

Creutzfeld tip demans

Parkinson hastalığı demansı

Alzheimer tip demans

Lewy cisimcikli demans

Frontotemporal Tip Demans