Deprem tahminleri ile gündemde! Prof. Dr. Naci Görür kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan büyük depremin ardından yer bilimci Naci Görür'ün o bölgede bulunan fay hattı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalar gündeme geldi.

Naci Görür bugün sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor. Daha önce depremin olacağını ifade eden açıklamaları ile gündeme gelen Naci Görür'ün hayatı merak ediliyor.

Vatandaşlar Naci Görür'ün hayatı hakkında merak ettiklerini arama motorlarından araştırmaya başladı. Peki kimdir Naci Görür? İşte merak edilen hayatı..

Naci Görür kimdir?

Naci Görür 1947 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. Jeolog, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı olan Naci Görür Bilim Akademisi üyesidir.

1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Naci Görür 1971 yılında aynı üniversitede yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Naci Görür yüksek lisansın ardından 1973 yılına kadar İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi görev yaptı.

Naci Görür 1977 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı burs ile İngiltere'de bulunan Imperial College of London'da doktorasını yaptı.

1978'de Türkiye'ye dönen Naci Görür, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde doçent oldu 6 sene görev aldıktan sonra 1989 yılında profesör olma başarısı gösterdi.

Naci Görür 1983 yılında, 40 yaşını geçmemiş, parlak bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nün sahibi olmuştur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olan Naci Görür, havza analizi ve depremsellik konusunda araştırmaları ile bilinmektedir.

Naci görür ayrıca Marmara Denizi ve deprem konusunda çalışan ve kamuoyunu bilgilendiren bilim insanları arasında yer almaktadır.