Depremde hayat kurtaran 8 mobil uygulama

Deprem, sel, yangın...

Türkiye'nin doğal afetlerle sarsılmaya meyilli coğrafyasında her ihtimali göz önünde bulundurmak ve tedbirler almak hayati önem taşıyor.

Mahsur kalmanız veya yardım istemeniz durumunda telefonunuz da yanınızda ise sesinizi duyurabilmek için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz.

Teknoloji şirketleri, deprem olasılığını birkaç dakika önceden hissettirebilen, acil durumlarda yakınlarınıza kısa mesaj göndererek iyi olduğunuzu haber veren ve yerinizi bildiren, internetsiz ortamlarda iletişim kurduran uygulamalar geliştiriyor.

İşte doğal afet durumunda hayat kurtarabilecek mobil uygulamalar...

AKUT Güvendeyim

AKUT Güvendeyim uygulaması deprem gibi doğal afet durumlarında sizlerin bilgilerini kısa mesaj ile önceden belirlediğiniz kişilere gönderiyor ve güvende olduğunuzu bildiriyor.

Deprem Bilgi Sistemi 3.0

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan bu uygulama sayesinde son depremler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Bridgefy

Mobil ağ ve Wi-Fi’nin hizmet vermemesi durumunda telefonun Bluetooth özelliğini kullanarak yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Bridgefy kullanan arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz.

112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘112 Acil Yardım Butonu’ mobil uygulaması, bulunduğunuz konuma ambulans çağırmaya yarıyor.

BİP

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve tüm operatör kullanıcıları tarafından ücretsiz kullanılabilen BiP uygulamasında yer alan Acil Durum Butonu hem internet üzerinden hem de bluetooth üzerinden çalışabiliyor.

Acil Durum Butonu içerisinde yer alan "Yardım İste" özelliğiyle kullanıcılar, ihtiyaç durumunda bluetooth bağlantısı üzerinden 300 metreye kadarki alanda çevrelerinde olan kişilere sesli ya da yazılı acil durum çağrısı gönderebiliyor.

VOXER

Uygulama, internet bağlantısı üzerinden telefonu telsize çevirip, birden fazla kişiye sesli mesaj göndermeye olanak tanıyor.

Myshake

Bulunduğunuz yerdeki titreşimleri algılayarak kaydediyor ve size depremin şiddeti hakkında anlık bilgiler veriyor.

Life360

GPS özelliğini kullanarak bir deprem anında ailenizin ve sevdiklerinizin durumundan lokasyon bazlı haberdar olmanızı sağlıyor.

Whistle

uygulaması, düdük sesi çıkaran uygulamadır. Telefonunuz en yüksek seviyede tiz bir ses yayarak ekiplerin sizi bulmasına büyük katkı sağlar.