Ege Denizi'inde yaşanan su çekilmesinin ardından deprem tehlikesi gündeme geldi. Vatandaşlar su çekilmesinin deprem ile bir ilgisi olup olmadığını araştırmaya başladı.
Yaşanan su çekilmesi hakkında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar bir açıklama yaptı.
Prof. Dr. Doğan Yaşar yaptığı açıklamada Ege Denizi'nde yaşanan su çekilmesinin günlerce süren şiddetli poyraz dolayısıyla meydana geldiğini ve sismik olaylarla bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

AA muhabirine, konu hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Doğan Yaşar su çekilmesinin her yıl şubatın ikinci yarısı ile mart sonu arasında meydana geldiğini ifade etti.
Doğan Yaşar, "Bu rüzgar Marmara'dan Muğla'ya kadar olan Ege'nin suyunu Afrika'ya doğru şişirir. Özellikle Burhaniye, Seferihisar gibi sığ yerlerde çekilme 100 metreye kadar ulaşır ve hemen fark edilir.
Geçen sene 20 Mart'ta o kadar çekilmişti ki İzmir'de vapur seferleri iptal olmuştu. Şu anda 60 santimetre kadar çekildiğini gözlemliyoruz." dedi.
Doğan Yaşar ayrıca "Görülen su çekilmesinin sismik olaylarla ilgisi yok. Tamamen meteorolojik. Korkulacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.