Gece uyumadan 1 tane yiyin, bakın neler oluyor
ensonhaber.com

Son yıllarda sağlıklı beslenme trendleri arasında öne çıkan salatalık, içerdiği zengin vitaminler, mineraller ve liflerle sağlık dostu bir sebze olarak kabul ediliyor.

Özellikle kilo kontrolü ve tokluk hissi sağlama konusunda önemli bir rol üstlenen salatalık, birçok diyet programında vazgeçilmez bir yer tutuyor.

İçeriğindeki lifler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekleyen ve tokluk hissi veren salatalık, düşük kalorili olmasının yanı sıra yüksek su içeriğiyle de dikkat çekiyor.

Bu özellikleriyle, kilo verme sürecinde yardımcı olabilecek önemli bir besin olarak öne çıkıyor.

Salatalığı bir de bu şekilde tüketmeyi deneyin. Uzmanlar da öneriyor: Geceleri 1 tane yerseniz...

Gece uyumadan önce salatalık yemenin faydaları

Salatalığın yalnızca bir tanesinde bile; vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, folik asit, vitamin C, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko vardır ve birçok hastalığa iyi gelir.

Yorgunluğu giderir. Gece uyumadan önce 1 adet salatalık yerseniz dinç kalkarsınız.

Salatalık, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolitleri karşıladığı için hastalıklara kalkan oluşturur.

Salatalığın yüzde 95'i sudur. Bu yüzden vücuttaki toksinleri kolaylıkla dışarı atmanızı sağlar.

Kansere karşı mücadelede yardımcı olur. Özellikle meme kanseri, yumurtalık kanseri, prostat kanseri, rahim kanseri ve kolon kanserine yakalanma riskini en aza indirir.

B vitamini içerdiği için göz, ağız, saç ve karaciğer sağlığını korumaya yardımcı olur.

Cilde doğal bir parlaklık verir.