Hafız Yusuf Efendi filmi nerede çekildi, uyarlama mı? İşte Hafız Yusuf Efendi konusu ve oyuncuları!

Deprem felaketinin ardından normal yayın hayatına geçmeye başlayan kanallar, dizilerin yeni bölümleri yerine filmlerle izleyici karşısına çıkıyor.

Bu akşam ekranlarında saat 21:45’de 1987 yapımı olan Hafız Yusuf Efendi yayınlanacak. Yayın akışının ardından izleyiciler filmin konusunu ve oyuncularını araştırmaya başladı.

Yeşilçam filmlerinin tanınan yapımcı ve yönetmenlerinden biri olan Türker İnanoğlu’nun çektiği bu filmin senaristliğini ise Safa Önal üstlendi.

Hafız Yusuf Efendi filminin oyuncu kadrosunda ise günümüzde tanınan birçok ünlü isim yer alıyor. Ayrıca film gerçek bir hikayeden uyarlanıyor.

Filmseverler arama motorlarında "Hafız Yusuf Efendi filmi nerede çekildi, uyarlama mı? Hafız Yusuf Efendi konusu nedir ve oyuncuları kimler? İşte merak edilenler...

Hafız Yusuf Efendi konusu nedir?

Filmin öyküsü 1870’li yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu dönemi İstanbul’unda geçer. Bir din adamı, aynı zamanda da yetenekli bir müzisyen olan Hafız Yusuf Efendi’nin yaşam dramını konu alır.

Oyuncuları

· Ahmet Özhan

· Sibel Turnagöl

· Sümer Tilmaç

· Bennu Yıldırımlar

· Nubar Terziyan

· Renan Fosforoğlu

· Şemsi İnkaya

· Handan Adalı

Film nerede çekildi?

Gerçek bir hayat hikayesinin konu edildiği filmde tıpkı gerçek Hafız Yusuf Efendi'nin yaşadığı gibi İstanbul mekanları kullanıldı.