İstanbul'da 8 şiddetinde deprem olacağı iddiası doğru mu? Uzman isimlerden açıklama!

Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yaşanan deprem sonrası pek çok artçı yaşanmış ve toplamda 10 ilde depremler hissedilmişti. Üzücü gelişmeler sonrası bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "AFAD'ın akşam saatlerinde 8,5 şiddetinde bir deprem beklendiğine dair açıklama yaptığı" iddiasının detayları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 8 şiddetinde deprem olacağı iddiası doğru mu?

Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bu depremi 7.5 büyüklüğünde bir deprem ve yüzlerce artçı sarsıntı takip etti.

Öğleden sonra saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

İddialar sosyal medyada yayıldı

Gelişmeler sonrası bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul'da 8 şiddetinde deprem olacağına dair iddialar paylaşıldı. Pek çok kişi iddianın doğruluğunu sorgulamaya başladı.

"AFAD'ın böyle bir açıklaması yok"

Uzman isimler bu tarz iddia ve asılsız bilgilere inanılmaması gerektiğini, resmi kurumların takip edilmesini ve yalnızca resmi kurumlara itibar edilmesi gerektiğini söyledi. Yani "AFAD'ın akşam saatlerinde 8,5 şiddetinde bir deprem beklendiğine dair açıklama yaptığı" iddiası doğru olmamakla birlikte AFAD'ın veya başka bir kurumun herhangi bir kurumdan böyle bir açıklama yapılmadığı ifade edildi.