Sinan Oğan kararını açıkladı! Bakın kimi destekleyecek: Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

14 Mayıs Türkiye genel seçimlerinde salt çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle YSK, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını duyurdu.

Yurt dışında cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için oy kullanma işlemleri devam ederken, Türkiye 28 Mayıs Pazar gününü iple çekiyor.

Diğer yandan Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, ikinci tur seçimlerinde kimi destekleyeceği merak ediliyor.

Dr. Sinan Oğan, ittifak olarak mı yoksa bireysel olarak mı destek verecek? Bütün detaylar bugün yapılan basın toplantısı ile belli oldu.

Yapılan basın toplantısının ardından vatandaşlar Sinan Oğan'ın kimi desteklediğini araştırmaya başladı. Recep Tayyip Erdoğan mı, Kemal Kılıçdaroğlu mu? İşte Sinan Oğan'ın kararı...

Sinan Oğan kimi destekleyecek?

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini şu sözlerle duyurdu:

"28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. Tabanımız, destekleyenlerimiz, ATA İttifakı bileşenleriyle müzakereler yaptık. 28 Mayıs 2023'te yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük.

Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik.

Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum."