Nedeni PİY: Balon hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Adını tedavisinden alıyor...

Fox TV'nin yeni dizisi "Adım Farah"ta geçen "balon hastalığı" merak konusu oldu.

Demet Özdemir'in canlandırdığı Farah karakterinin oğlu Kerimşah'ın balon hastası olması ve tedavisi için mücadelesi ekranlara geliyor.

Balon hastalığını ilk kez duyanlar, arama motorlarında "Balon hastalığı nedir", "PİY ne demek", "Balon hastalığı belirtileri," "Balon hastalığı tedavisi" hakkında araştırma yapıyor.

Bağışıklık sisteminin çöküşünün neden olduğu balon hastalığı hakkında bilgiler...

Balon çocuk hastalığı nedir

Balon hastalığı, bağışıklık sistemini oluşturan kan hücrelerinin etkili şekilde üretilememesinden meydana gelen genetik bir bozukluk olarak hastalığa sebep oluyor.

Yeni doğan her 200 bin bebekten birinde ve genellikle erkek çocuklarda görülüyor. Özellikle akraba evlilikleri bu riski arttırıyor.

Tedavi edilmediği takdirde ilk ya da ikinci yılında bebek hayatını kaybediyor.

‘Balon çocuk’ hastalığı adı ise, ABD’nin Teksas eyaletinde 1970’lerde bağışıklık sistemi yetersiz halde dünyaya gelen David Vetter’ın doğduktan hemen sonra bir balon içinde yaşamasından alıyor.

Balon hastalığı belirtileri

Balon hastalığının nedeni ve belirtilerini ortaya çıkaran en önemli faktör PİY, yani Primer İmmun Yetmezlik...

PİY bağışıklık sistemini oluşturan herhangi bir elemanın yokluğu, eksikliği veya düzgün çalışmaması sonucu ortaya çıkan hastalıklardır. PİY kalıtsal olarak geçen bağışıklık sistemi hastalıklarının genel adıdır.

Balon çocuk hastalığının belirtileri ise bağışıklık sisteminin yetersizliği nedeniyle enfeksiyon, cilt hastalıkları, nefes problemleri ile ortaya çıkabiliyor.

Balon hastalığı nasıl tedavi edilir

Balon hastalığının en gelişmiş tedavisi gen ve kök hücre yoluyla mevcut. Zararlı genler alınarak yerine Aynı zamanda bağışıklık destekleyici takviyeler ve enzimlerle de desteklenebiliyor.

Balon çocukların steril bir yaşam sürmesi gerekiyor. Çünkü bulaşabilecek en ufak bir mikrop dahi ölüme götüreviliyor.

Balon hastalarını yaşatmanın tek yolu ya tamamen steril bir balon içinde tutmak ya da erkenden tanı koyarak tedavi altına almak.