ŞANLIURFA'YI DA VURDU! Göbeklitepe hasar aldı mı, yıkıldı mı? Son hali...

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli deprem, 10 ilde ciddi hasar bıraktı.

Şanlıurfa da depremden etkilenen şehirlerden biri oldu.

Türkiye'yi yasa boğan can kayıpları yaşanırken, şehirdeki yıkım da gözler önüne serildi.

Tarihi yapılarıyla takvim yapraklarına ışık tutan nitelikteki Şanlıurfa'da birçok yapı zarar gördü. Akıllara ilk gelen ise "Göbeklitepe" oldu.

Tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe'nin hasar alıp almadığı merak edildi. Arama motorlarında "Göbeklitepe depremde yıkıldı mı, hasar gördü mü" gibi sorulara yanıt aranırken, beklenen cevap geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, deprem bölgelerindeki tarihi eserler ile ilgili açıklama yaptı.

Peki Göbeklitepe depremden etkilendi mi? İşte son durum...

Göbeklitepe, depremden hasarsız kurtulan yapılardan oldu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Şanlıurfa Göbeklitepe ve Adıyaman Nemrut Dağı gibi diğer Dünya Miras Alanları'nda hiçbir olumsuzluk tespit edilmemiştir." bilgisi verildi.

Deprem bölgesine diğer müzelerden güvenlik personeli ve uzman personel desteği sağlandığı ve ihtiyaca göre çalışmaların aralıksız devam ettiği aktarılan açıklamada, "Halihazırda tüm müze ve ören yerlerimiz güvenli durumda ve kontrol altındadır. İlk andan itibaren tüm teşkilatımız, depremden etkilenen personelimize destek için sahada ve merkezde üstün gayret ve örnek bir işbirliğiyle çalışmaktadır." denildi.