ŞOKE EDEN HABER I Battaniye fiyatları arttı mı?

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından, ihtiyaç listeleri de yavaş yavaş oluşmaya başladı.

Enkazda kurtarılan yaralılar hastaneye sevk edilirken, evi yıkılan ve sokakta olanlar için bazı yardımlar yapılmaya başlandı.

Bu yardımların içerisinde de en önemli olan battaniye...

Havalar 10 ilde oldukça soğuk ve bölgeye yiyece - içecek dışında giyecek ve battaniye de götürülmesi gerekiyor.

Peki, Battaniye fiyatları arttı mı? İşte son durum...

Battaniye fiyatlarında artış yaşandı mı?

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından kentteki fabrikalarda üretilen battaniyelerin fiyatının 2-2,5 katına çıktığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Çakın, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada depremin ardından Uşak'ta üretilen battaniyelerin fiyatının arttığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğunu belirtti. İddiaların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çakın, şunları kaydetti:

"Bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan, Uşak'ta battaniye fiyatlarının 100 liradan 250 liraya yükseldiği haberleri gerçek dışıdır. Uşaklı sanayicilerimiz ihtiyaç duyulan battaniyeyi en uygun ve en hızlı şekilde üretmeye devam etmektedir. Şu ana kadar Uşaklı hayırsever hemşehrilerimiz tarafından bağışlanan 100 bin battaniye, AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine sevk edilmek üzere hazırlanmaktadır. Gün, dayanışma günüdür."